Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Kvasinky-Mykoza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den,
    rada by som sa na Vas obratila s prosbou o pomoc.Mam 24 rokov som v 4 mesiaci tehotenstva a uz od augusta minuleho roku trpim neustalymi zapalmi mocoveho traktu,neustale sa mi v moci objavuje krv a mam zvyseny pocet aj bielych krviniek.Posledny tyzden som na sebe zbadala zmeny ze palenie,svrbenie a bolesti spodku sa zvacsili a doktor mi stanovil diagnozu kvasinky.dostala som masticku Fungicidin a aplikujem ju 3-4x denne,nemam pocit,ze by moj problem nejak ustupoval a tak by som rada vedela ci nieje nieco ucinnejsie aby som sa uz mohla aspon v klude vyspat.mam sedave zamestnanie a je mi to neprijemne...dakujem za odpoved.Maruška

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vhodné je dokladné vyšetrenie vrátane kultivácie moči, je možné, že máte zápal močových ciest, z toho máte aj sekundárne zápal pošvy. Močové cesty sa liečia antibiotikami, zápal pošvy lokálne masťou.