Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Špinenie po menštruácii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, už druhý mesiac, týždeň po skončení menštruácie začnem špiniť. Doteraz to bol len hnedastý výtok, ale posledné dva dni už aj tmavá zrazená krv. Posledná menštruácia bola pred dvoma týžďňami. Bolesti žiadne nepociťujem. Mám 34 rokov, som po dvoch sekciach a následnej sterilizácie. Z jedneho vaječníka mi odstránili cystu a nechali mi z neho kúsok na vytváranie hormónov, druhý bol dosť zdeformovaný./Podľa vysvetlenia lekárov/.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je možné, že ide o intermenstruačné krvácanie, ovulačné, kedy počas ovulácie klesajú hladiny hormónov a sliznica sa neudrží.
    Nič to neznamená.

Podobné otázky

  • Špinenie po menštruácii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať-už asi 7 mesiacov mám po menzese,ktorý trvá asi 5 dní ešte do dvoch týždňov od začiatku špinenie.Niekedy slabšie,niekedy silnejšie.Samozrejme som bola aj u lekára,robil mi sono a nič nenašiel.Najprv mi predpísal estrogén,ale to nepomohlo.Dokonca po užívaní sa mi menzes posunul o 5 dní,čo som predtým mala presne,ale lekár povedal,že to nie s estrogénu.Teraz som bola na krv a ešte pôjdem dva krát počas mesiaca .Vraj sa tak zistí problém.Ale obávam sa či to nemôže byť niečo vážnejšie napr.nejaká rakovina.Neviem aké príznaky bývajú.Na preventívke som bola pred 10 mesiacmi,ale v Slovenskom zdravotníctve teraz môžem ísť až po roku a mesiaci,čiže až za pár mesiacov.Nemala by som trvať aj na nejakom vyšetrení zo sterov???Ďakujem za odpoveď a prajem príjemné sviatky.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak je to pravideľné krvácanie po menštruácii tak by to nemal byť problém s krčkom maternice, ak ste mala negatívne stery, tak je riziko rakoviny malé.
    Takéto krvácanie može byť buď hormonálne, alebo sposobené polypom či zápalom. Bez vyšetrenia sa nedá zistiť príčina.