pravdepodobnosť toxoplazmózy
, Autor: Registrovaný používateľ
Dobrý deň,
mám asi dosť neštandardnú otázku ohľadom toxoplazmózy.Som v 11 týždni tehotenstva. Pred 2 dňami som urobila chybný krok - pri príprave fašírok som ochutnala zmes ešte tepelne nespracovanú. Jednalo sa o bravčové mäso z hypermarketu- krajina pôvodu Poľsko. Mäso bolo pred prípravou asi 5 hodín v mrazničke. Ako by ste zhodnotili pravdepodobnosť, že mäso bolo nakazené toxoplazmózou. (moja jediná nádej je v tom, že mäso hádam nebolo z domáceho chovu a hádam bolo aj veterinárne kontrolované). Môžem aj teraz urobiť niečo pre to, aby som neochorela? Asi o 2 týždne pôjdem do poradne kde by mi mali robiť vyšetrenie krvi na toxoplazmózu. Bude možné po takomto období zistiť protilátky alebo bude potrebné absolvovať ďalšie kontrolné odbery? Pri prvom tehotenstve som mala TOXO negatívne, takže infekciu som dovtedy ešte neprekonala.
Túto svoju chybu som veľmi oľutovala, ale už s tým nič neurobím.
Ďakujem za odpoveď