Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • spinenie2

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer.Pisala som vam ohladom spinenie,ktore mam 3-4 dni pred menstruaciou...Asi to normalne nieje ze??Taktiez som vam pisala ze mam zvyseny prolaktin a to raz tolko ako ma byt...napisali ste mi ze zavisi na pricine zvyseneho prolaktinu a vhodne je endokrinolog. vysetrenie. Mne spravila gynekologicka odbery na stitnu zlazu, TSH , T3 a T4 a je to v norme,mysleli ste tieto vysetrenia ze si mam urobit? Doktorka mi povedala ze nevie preco mam zvyseny prolaktin a ze sa to vo vacsine pripadov ani neda zistit takze je to idiopaticke,tak nejak to nazvala. Tak neviem ci sa mam s tym uspokojit,alebo by ste este nieco odporucili vysetrit? Malo by sa to liecit,kedze po liecbe sa prolaktin vracia na povodnu uroven,nie?Takze aj to spinenie ak mam z prolaktinu tak po liecbe mozem cakat ze sa spinenie opat vrati???? Za 2 ste mi napisali ze to moze byt zo zapalu. Mysleli ste zapalu krcka maternice? Chlamydie som prekonala,kvapavku snad nemam. Takze by som mohla spinit aj zo zapalov pochvy ako aeroby,mykoplazma,ureaplazma, gardnerela ci trychomonaz? Asi vela otazok ale uz by som rada prisla na to co mi je,kedze gyndoska krci plecami a ja som z toho nestastna. Dakujem za odpoved pan doktor

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zrejme máte to špinenie podmienené hormonálne, pretože sa vyskytovalo v rovnakej dobe cyklu. Krvácanie zo zápalu býva nepravideľné, niekedy po styku.
    Vysoký prolaktín občas býva aj u obezity pri tzv. PCO syndróme.
    Ak pri liečbe sa Vám hodnoty upravili a nešpiníte, tak by to malo byť ok a liečba by mala byť dlhodobá.