Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Bolesti a otazka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chcela by som sa spytat, o co sa moze jednat, a ci je nutne gynekologicke vysetrenie ak mam priznaky ako , bolest vajecnika (zvlast praveho), asi dva dni po menstruacii ma bolelo brucho ako pred menstruaciou (tlak), a bolest obcas vystreluje aj do boku. Mesntruaciu som mala kratsiu (mavam sedem dni cca a teraz som mala asi len 4-5). A dnes a vcera sa po pohlavnom styku pridruzilo aj svrbenie a mierna bolest vonkajsich genitalii. A rada by som sa este tak okrajovo spytala, kedy by som mohla najskor zistit, ci cakam miminko, ak posledny pohlavny styk nechraneny bol 25.3. a menstruaciu so mala od 16.3. do 20.3.cca, cize mi skoncila tak 5 dni pred stykom. Dakujem velmi pekne za odpovede!!!!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ide o niekoľko samostatných problémov, z ktorých jediný, čo stojí za leičbu je svrbenie a bolesti. Kúpte si Canesten krén, natierajte sa, stav sa zlepší.
    test si spravte v dobe vynechania ďalšej menštruácie, čiže cca. 20.4.