Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • bolest podbruska

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, vcera som si robila test, ktory vysiel pozitivne a tak by som mala byt priblizne v 4tt a par dni a moja otazka: v noci som sa zobudila na chvilkove, ale velke bolesti v oblasti podbruska, ktore ustupili. Je to v poriadku?
    Nechcem robit paniku, tehotna som prvykrat, ale pre istotu sa pytam.
    Dakujem za Vasu odpoved.

Podobné otázky

  • Konizacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem, som mesiac po konizacii krcka maternice, menstruaciu som mala minuly tyzden, velmi slabu a kratku a bolesti mi stale neustupli..mam bolesti v podbrusku a nafuknute brucho, cakala ze po menstruacii to bude lepsie, ale stale berem flektor .. a vysledky krvy mocu vyteru histologie vsetko negativne.
    Co moze sposobit bolest podbruska a to nafuknutie?kedy by to malo ustupit?ako vyriesit problem?berem vitaminy,probiotika gynella, pijem caje, aj immunor pravidelne ale ztl bez zmeny, niekedy bolest ustupi ale len na den a potom je spat znova.. chodim na dlhe prechadzky, jogujem ale aj pred tym som tiez aktivne sportovala, poprosim poradte dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte bolesti v podbruší po operačnom výkone, je potrebné vyšetrenie, môže sa jednať o zápal krčka alebo celej maternice. Bez vyšetrenia sa nedá určiť príčina.

  • Bolesť pri ovulaci

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcem sa spýtať či je možné, aby pretrvavala bolesť podbruška pri ovulácii aj 4 dni? Som po pôrode a nedávno som mala po 8 mesiacoch menštruáciu ešte stále kojím takže niesom si istá ani tým, či ozaj ovulujem keďže mi gynekologička povedala, že to môžem mať rozhádzané teraz. Bolesť trvá cca 4 dni ale podbruško neboli stále niekedy zabolí ale na dotyk mám spodok celkom uboleny.
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    aj ovulácia sa môže prejaviť dlhšími bolesťami, ale pri dojčení naozaj je ťažké určiť príčinu bolestí. Bez vyšetrenia Vám neviem bližšie poradiť, lebo bolesti v podbruší majú obrovské množstvo príčin.

  • bolesť podbruška

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať na bolesť až bodavú vpodbrušku. Meškala mi menštruácia a tak som si spravila test. Je pozitívny. Je to závažný problém, s ktorým mám ihned navštívit gynekologa?

  • bolest podbruska

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Ked ma boli podbrusko tak moze ist o zapal posvy alebo maternice,pripadne krcka maternice,alebo vajecnikov. Prosim skuste mi poradit,kedze moj gynekolog s tym nic nerobi.Pripadne na ake bakterie by ste sa zamerali. dakujem