Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,843 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tabletka po

    , Autor: Ferinki

    Dobry den chcel by som sa spýtať priateľka si dala 2 dni dozadu tabletku Escalepe,a chcem sa vás spýtať vobec nemá žiadne vedľajšie účinky . Musí ich mať ? alebo nemusí to mať každá zena ktorá si da tabletku . Ďakujem Pekny den

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na to sa nedá odpovedať, u každého to pôsobí inak, ale escapelle obsahuje veľmi vysoké hladiny hormónov a má dosť nežiadúcich účinkov, predovšetkým na menštruačný cyklus.

Podobné otázky

  • Tabletka po a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Vám prajem,

    potrebovala by som od Vás poradiť.Dnes v noci sme mali s partnerom pohlavný styk.Ale ešte pred tým vyvrcholil a neuvedmil si to a zaviedol mi semeno pomocou ruky do vagíny. Bola to iba troška a po styku som sa začala obávať či by som mohla otehotnieť.
    Je to možné že kvôli tomu, že si zabudnem dať načas tabletku zmenšuje sa ochrana ?
    Beriem antikoncepciu Triqiular už skoro 2 roky, len väčšinou si ju zabudnem dať načas ale stihnem to do 12 hodín.Je to možné že kvôli tomu, že si zabudnem dať načas tabletku zmenšuje sa ochrana a mohla by som otehotnieť ?
    Ak áno, chcem sa spýtať že ak mám týždeň do menštruácie tak ten týždeň vynechám aby som menštruáciu dostala tento týždeň a použijem napr. zajtra tabletku po,
    môžem naďalej používať antikoncepciu tak ako doteraz ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak stihnete tabletu triquilaru do 24 hodín tak ste plne chránená, inak nechápem prečo ho beriete, ak si potom aj tak ničíte styk prerušovaním a podobne. Hormonálna antikoncepcia Vás chráni plne.

  • Zabudnutá tabletka po 7dňoch

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Užívam antikoncepciu Minerva. Po 7 dňovej pauze som zabudla užiť prvú tabletku z balenia. Užila som ju až na ďalší deň ráno. Asi po dvoch dňoch som mala nechránený pohlavný styk. A aj pred 5 dňami Môžem byť tehotná?

  • prva tabletka po mesacnej pauze

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    chcela by som sa spytat, ci som chranena, ked som mesiac vynechala branie tabletiek a prvu tabletku som si dala po menstruacii, akonahle mi skoncil cyklus.

  • tehotna?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mam otazku a naozaj sa trapim uz treti den...Pred 3 tyzdnami som mala nechraneny pohlavny styk a doslo aj k vystreku semena priamo do mojej vaginy..Do 12 hodin som uzila tabletku escapelle. Menstruacia mi meska nieco cez tyzden a robila som si tehotensky test, ktory vysiel pozitivny, 2 ciarky. Co si myslite? moze tabletka po nechranenom pohlavnom styku upravit hladinu hormonov tak aby skreslila vysledok testu?

  • Bude v tomto prípade Escapelle účinné ?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Priateľka začala brať antikoncepciu pred 4 mesiacmi, po dvoch mesiacoch ju vysadila (náplaste Evra). Poslednú náplasť si nasadila 3. júnový týždeň. Dnes (13.8) sme mali sex s kondómom, bohužiaľ sa nám roztrhol...Na 99% viem, že som sa nespravil-ani do kondómu, ani do nej. Ale v kondóme bola "kvapôčka lásky", no bolo ich tam viac. Jej gynekológ ju varoval pred sexom bez kondómu, nech to ani neskúša (kvôli vysadeniu náplastí-pravdepodobne viac hormónov). Hodinu a pol po sexe užila tabletku Escapelle. Viem, že šanca otehotnieť určite je, napriek tomu sa pýtam, aká. Keďže som sa neurobil a ešte zobrala tabletku po (zaujíma ma hlavne Váš názor na sex po vysadení antikoncepcie, teda či je "riziko" otehotnenia vyššie ako keby ju vôbec nebrala a aj "riziko" otehotnenia v našom prípade po užití tabletky "po"). Ďakujem