Aké oblečenie nosiť v tehotenstve?

Redakcia | 18. september 2015
Aké oblečenie nosiť v tehotenstve?

Telo ženy sa počas tehotenstva mení a tomu je nutné prispôsobiť aj štýl obliekania. Tak, aby ste sa v oblečení cítila dobre, pohodlne a zároveň v ňom aj pekne vyzerala. Prinášame niekoľko základných tipov, ako tohto stavu docieliť.

Telo ženy sa počas tehotenstva mení a tomu je nutné prispôsobiť aj štýl obliekania. Tak, aby ste sa v oblečení cítila dobre, pohodlne a zároveň v ňom aj pekne vyzerala. Prinášame niekoľko základných tipov, ako tohto stavu docieliť.

Začneme topánkami. Myslite na to, že s rastúcim bruškom budete mať problémy sa ohnúť, takže šnurovaciu obuv na pár mesiacov zo svojho botníku vyraďte. Kúpte si radšej balerínky alebo iné pohodlné nasúvacie topánky s prepracovanou stielkou, ktorá vám napriek rastúcej hmotnosti udrží klenbu nôh. Nezabudnite tiež na to, že počas tehotenstva budete zrejme potrebovať topánky o jedno číslo väčšie, než nosíte normálne. CCC otvorilo práve svoju novú najväčšiu predajňu v rámci česko-slovenského trhu na Obchodnej ulici v Bratislave, s rozlohou takmer 1500 m2, kde nájdete širokú paletu rôznych topánok a dostatok miesta na skúšanie.  Vopred si ich môžete vyhliadnuť na stránke ccc.eu

Pokračujeme nohavicami. Tie sú počas tehotenstva extrémne dôležité, pretože vám nesmú tlačiť na bruško. Preto sa predávajú špeciálne tehotenské nohavice, ktoré majú buď nízky pas (končiace pod bruškom) alebo naopak vysoký pás, u ktorých je horná časť vyrobená z pružnej bavlny. Nohavice tak vôbec netlačia. Inšpirovať sa môžete na svetmamiciek.sk.

Ideme na top. S postupne rastúcim bruškom pre vás bude najlepšie nosiť voľnejšie tričká a blúzky, skvelú službu odvedú tiež tuniky. Vzdávať sa však nemusíte ani šiat - napríklad na  otto.sk zaobstaráte krásne plážové šaty, v ktorých sa budete cítiť voľná ako vták a navyše nestratíte nič zo svojho šarmu ani pôvabu. Určite vyskúšajte.

Vôbec najdôležitejšou položkou tehotenského oblečenia je spodná bielizeň, najmä potom podprsenka. Počas tehotenstva by ste mala zabudnúť na pevné podprsenky s kosticami a nahradiť ich pohodlnejšími kúskami. Skvelú službu vám odvedú športové podprsenky, ešte lepšou voľbou sú potom špeciálne tehotenské podprsenky, ktoré nedráždia pokožku a príjemne vám odľahčia ramená vďaka širokým a pevným ramienkam. Tehotenské podprsenky zaobstaráte napr. v predajniach predeti.sk.

A akú podprsenku po pôrode? Hoci to nie je nutné, veľa mamičiek sa zhoduje na tom, že sa im skvele fungovalo vďaka dojčiacej podprsenke. Jedná sa o špeciálny diel bielizne, u ktorého si len odopnete predný diel a môžete hneď dojčiť - bez nutnosti skladania ramienka podprsenky. Jej kúpu však realizujte až tesne pred pôrodom, alebo dokonca po ňom, keďže neviete, akú veľkosť budú mať vaše prsia. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: