Túžite po bábätku? Snažilkujte s nadhľadom

Alžbeta Řeháková | 10. august 2018
Túžite po bábätku? Snažilkujte s nadhľadom

Chápeme, že ak sa o dieťatko snažíte už dlho, tak sa vám spojenie „snaženie sa a úsmev“ nie veľmi pozdáva. Ale, je leto, poďme trochu zvoľniť! Na všetko zabudnúť a dať si trochu „time out“.

Apropo, viete, že pri naplnení vášho sna vám môžu pomôcť symboly plodnosti či výber správnych farieb v spálni? No, ak nič iné, tak si „refrešnete“ spálňu, a to môže byť tiež fajn, nie? No a v takej novej spálni...

Feng šuej v spálni?

Spálňa je miestom, ktoré výsostne patrí dvojici. Tu partneri oddychujú, naberajú sily v spánku a, áno, oddávajú sa spoločným radovánkam.

Údajne, ak sa snažíte o dieťatko, nemali by ste tu mať priveľa kvetinových vzorov – ani na posteľnej bielizni, tapetách, dokonca ani kvety vo váze.
Kvety sú totiž prvkom ženy a mohli by potláčať „mužskú energiu“.

Ideálne je, ak je vaša spálňa v neutrálnych farbách, ako je biela, slonová kosť, krémová, hnedá, ružová, ale aj zlatá – vraj podporujú harmóniu a sexuálnu túžbu. Skrátka – vzhľad takej luxusnej hotelovej izby... Apropo, posteľ – viete, že muž by mal ležať na ľavej a žena na pravej strane? Dosiahnete tak, údajne, jednotnú a vyváženú manželskú energiu.

feng suej

Samozrejme, televízia i notebook či tablet by mali byť v spálni zakázané. Dokonca i knihy. Všetko vás, totiž, odďaľuje od dôležitejších činností – spánku a intimity. Mimochodom, ak počujete z kúpeľne kvapkajúcu vodu, feng šuej hovorí – stop, pretože to znamená stratu energie. Nuž, aj bez feng šuej môžeme potvrdiť, že keď kontinuálne kvapká voda zo sprchy, tak stratíme nielen nervy, ale aj akúkoľvek náruživosť.

Myslite na tretieho člena rodiny...

Ak sa chcete stať rodičmi, musíte zmeniť svoj život i životný priestor, radia odborníci v oblasti feng šuej. Dieťatku máte pripraviť priestor, aby mohlo prísť. A najlepšie to urobíte tak, že sa zbavíte neporiadku, zbytočností, vecí, ktoré už nepoužívate.

Napokon, viete si vybaviť ten super ľahký pocit, keď máte doma poupratované, nikde nie sú kopy oblečenia pripraveného na žehlenie, časopisov, ktoré už nikdy neotvoríte, hŕba materiálov z vysokej školy, čo už nepreštudujete... I darčekom od bývalých lások je načase dať „vale“. Pokiaľ sa vám do toho nechce, zavolajte si kamarátku, ktorá vám pomôže. Alebo si objednajte profesionálov.

Symboly plodnosti by v spálni nemali chýbať

Čínske páry, ktoré chcú otehotnieť, si vraj v spálni umiestňujú obraz hrajúcich sa detí. Ďalšími symbolmi podporujúcimi plodnosť, s ktorými sa v ich domácnostiach môžete stretnúť, sú napríklad:

  • dutý bambus  – symbolizuje pokoru a plodnosť,
  • obrázky straky – vtáka šťastia a radosti,
  • granátové jablká – symbol plodnosti.

Kedy sa milovať pri snažení ?

Keď už sme pri novej spálni, čo myslíte, kedy je lepšie sa milovať, aby ste otehotneli? Ráno alebo večer pred spaním? Podľa odborníkov je to úplne jedno a záleží len a len na vašich preferenciách. Dôležité je, aby ste sa milovali v deň ovulácie a 2 dni pred ňou, pretože spermie v tele neuhynú, ale dokážu trpezlivo čakať na svoju chvíľu.

Vyskúšajte čínsku medicínu

Nechajte sa rozmaznávať masážou. Vyskúšajte techniku shiatsu, ktorá vám tiež môže pomôcť uvoľniť správne svaly podporujúce otehotnenie. V USA sú momentálne populárne tiež tzv. Tui na alebo Chi nie tsang terapie čínskej medicíny, ktoré pomáhajú neplodným párom.

Veríte liečivým kameňom?

Pokiaľ veríte v silu kameňov, zaobstarajte si tieto, ak nič iné, rozhodne oživia letný outfit:

  • Jadeit – hovorí sa, že je kameňom, ktorý plní želania a skryté túžby. Snažilkám vraj pomáha odstrániť bloky brániace otehotneniu.
  • Karneol – podporuje životnú vitalitu, sexuálnu chuť i plodnosť.
  • Mesačný kameň – podporuje nielen plodnosť, ale aj pozitívny priebeh tehotenstva, pôrodu a dojčenia.
  • Ruženín – podporuje vitalitu pohlavných orgánov a plodnosť.

Bielizeň len v správnych farbách!

Údajne, ak sa snažíte o dieťatko, z vašej spodnej bielizne by mala vymiznúť červená a čierna, ako priveľmi agresívne farby. No, nevieme, či práve farba nohavičiek je hlavnou príčinou, prečo dieťatko neostane v brušku, ale z jedného uhla pohľadu by sme to mohli brať do úvahy.

Nie vždy totiž viete, akými farbami výrobca farbil látku a niektoré obsahujú látky, ktoré majú skutočne negatívny dopad na naše zdravie. A preto si v období snaženia sa (a neskôr i tehotenstva) voľte len bielizeň od overeného výrobcu, najlepšie z prírodných materiálov. 

Uznávame, nemusíte týmto radám veriť, ale niečo pozitívne vám to predsa len prinesie. Na chvíľu sa budete venovať čomusi inému, ako sledovaniu plodných dní, vyhodíte nepotrebnosti zo svojich domácností a zmena v byte vždy prinesie svieži vietor do našich životov...

Zdroj: babycenter.com

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: