Nemôže to až tak bolieť - hovoril mi manžel pred pôrodom. To vážne?

čitateľka Jarka | 6. február 2020
Nemôže to až tak bolieť - hovoril mi manžel pred pôrodom. To vážne?

Mám ešte v čerstvej pamäti môj pôrod, keďže som rodila presne pred dvoma mesiacmi ako prvorodička. Viete si určite predstaviť, koľko otázok som mala v hlave. Bude to bolieť? Zvládnem to?

Z každej strany som počúvala: „Pred tebou rodilo x žien a dali to.“ Najlepší bol môj manžel: „Nemôže to až tak bolieť.“ Keď sa blížil termín 13. 10. a ja som stále necítila žiadne kontrakcie, ani som sa neotvárala, lekár mi oznámil, že ak neporodím do 10 dní, budeme vyvolávať pôrod. 

Vyvolaný pôrod? Prepadla ma panika!

Tu nastal strach. Viete, ako sa hovorí, google vie všetko. Začala som hľadať, aký je vyvolaný pôrod. Všade som čítala, že kontrakcie sú častejšie a intenzívnejšie. Prepadla ma panika.

A, samozrejme, že som prenášala, ako inak. 24. 10. o 7.30 ma prijali a napichli oxytocínom. Mala som zaplatenú nadštandardnú pôrodnú sálu a manžela pri pôrode. Poviem vám, ak by nebol pri mne, nezvládnem to. Bol mi oporou. 

Kričala som a pôrodník sa so mnou trápil

Som žena, ktorá rodila pomocou epidurálky a neľutujem to. Kontrakcie boli šialené, kričala som, akoby ma rezali. Pôrod začal o 18. hodine a bol rýchly. Bolel omnoho menej ako kontrakcie. Je fakt, že sa so mnou môj pôrodník natrápil, ale vďaka nemu som to zvládla. A, samozrejme, aj vďaka môjmu milovanému manželovi, ktorý mi vlhčil pery.

Keď mi dali do rúk našu dcérku, plakala som šťastím a z úst môjho manžela som počula to najkrajšie za päť rokov.

Ďakujem. Som hrdá mama krásnej dcérky, ktorú budem milovať navždy a chrániť ju pred celým svetom. 

Jarka 

Mamy, ďakujeme, že píšete a môžete otvárať témy, ktoré sa vás - nás týkajú. Ak chcete prispieť svojim pohľadom či skúsenosťou, napíšte: koscelnikova@orbisin.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: