Celý život sme čakali, kým ťa stretneme, maličká

Redakcia | 17. január 2024
Celý život sme čakali, kým ťa stretneme, maličká

Niekedy je to inak, ako si predstavujeme, ale cesta je tiež dôležitá. Pripravovali sme sa na teba a ty si prišla, keď sme boli naozaj pripravení.

Keď som sa zamilovala do tvojho otca, cítila som sa najistejšie, najpokojnejšie a najsebavedomejšie v mojom živote. Bol to človek, s ktorým som si chcela vymýšľať nové slová a spoznávať svet. Osoba, s ktorou som chcela rásť. Oprela som si hlavu o jeho rameno a nechcela som ani zavrieť oči zo strachu, že mi niečo ujde.

Zažili sme ťažké aj náročné časy, spokojné aj skľučujúce, ale vieme, že patríme jeden druhému a teraz sme aj tvoji. Každý krok nášho spoločného života nás pripravoval na to, aby sme v našich srdciach a našom dome mali priestor, ktorý by si mohla naplniť len ty

Povedali sme si, že keď budeme mať dieťa, zaobstaráme si psa a neskôr aj dom a záhradu

Bolo to inak, ako v našich predstavách.

Najprv psík.
Pred viac ako štyrmi rokmi, vstúpilo do nášho života šesťmesačné šteniatko. Asi sme si najprv potrebovali zažiť tento rozmer niečoho spoločného a "živého" medzi nami. Vychovávali sme tvojho najlepšieho priateľa, tvojho tvoj nabíjací portál, tvoje „ňuňu“. 

Postavili sme plot.
Áno, bolo to na začiatku pre psa, ale mysleli sme už aj pre teba, aby si mala priestor na hranie. Tvoja jabloň, hojdačka a malé pieskovisko. Bezpečný dvor, ktorý môžeš objavovať bez nás, ale vždy s otvoreným oknom a naším hlasom, ktorý ti dá vedieť, že sme tu a máme ťa radi. .

Postavili sme záhradu.
Nielen pár rastlín v zemi, ale aj krásnu zeleninovú a kvetinovú záhradu mojich snov, ktorej príprava trvala celé leto – vyhrabať trávu, vyrovnať zem, vytrhať burinu a zdvihnúť záhony. Pripravili sme ju tak, že sme si s túžbou predstavovali malé bosé nôžky na tráve a pršteky siahajúce po paradajkách a jahodách. 

Zrekonštruovali sme náš dom.
Na pokojné a jednoduché miesto, kde môžeš rásť, učiť sa plaziť, chodiť a čítať svoje obľúbené knihy. Raz...

Pred rokom si prišla aj ty, maličká.
Čakali sme na teba štyri roky. Si skutočná, už si tu a si viac sama sebou než ktokoľvek, koho som kedy stretla. Dlho sme sa na teba  pripravovali. Celý život sme čakali, kým ťa stretneme, maličká. 
Niekedy je to inak, ako si predstavujeme, ale cesta je tiež dôležitá. Pripravovali sme sa na teba a ty si prišla, keď sme boli naozaj pripravení. 

Zdroj: Kathryn Montana Perkinson, motherly

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: