Vymasírujte si krásnu tváričku

redakcia | 3. február 2018
Vymasírujte si krásnu tváričku

Všetky chceme byť pekné a využívame na to dostupné prostriedky od krémikov, masiek, kozmetických prípravkov. My vám odporúčame masáž tváre. Bude žiarivejšia a vy spokojnejšia. Skúste.

Masáž tváre

Existuje mnoho spôsobov, ako si masírovať tvár – môžete využiť poklepávanie, ťahanie, trenie alebo miesenie. Akupresúra a shiatsu sú zase techniky tlakovej masáže, ktoré sa dajú s úspechom využiť aj pre tvár.

Masáž tváre môžete pokojne vykonávať spontánne, ako sa vám to práve páči, bez dodržiavania presného postupu. Len by nemala bolieť. Cieľom je najmä uvoľniť a prekrviť pokožku. Ako pomôcky môžete využiť masážneho ježka alebo malú masážnu kefu.

Vyťahovacia masáž očného okolia

S touto masážou začnite pri vnútornej časti obočia. Uchopte vždy kúsok obočia medzi palec a ukazovák a jemne zaň ťahajte. Chyťte potom ďalšie miesto a znovu chvíľu ťahajte.

Potom, čo si týmto spôsobom premasírujete celé obočie, začnite opatrne vyťahovať oblasť medzi očnými kútikmi a spánkami. Potom sa venujte oblasti pod očami. Ak chcete, môžete si masírovať aj očné viečka. Celkovo by ste mali za pokožku ťahať asi jednu minútu.

tvárova gymnastika

Jemná masáž líc

Priložte ruky na líca tak, aby dlane ležali presne na nich a prstami zakrývali spánky. Masírujte kĺzavými pohybmi smerom dole, až sa špičky prstov dostanú do kontaktu s kosťou dolnej čeľuste. Potom masáž vykonávajte smerom hore, až sa dostanete do východiskovej pozície. Po ceste späť môžete tlak prstov trochu zosilniť. Masírujte desaťkrát hore a dole.

Odporúčame vyskúšať aj tvárovú gymnastiku. Obe tieto metódy majú za cieľ skrášliť pokožku.  Napnúť ju, vyhladiť, uvoľniť, zmierniť vrásky. Získať krajší a mladší vzhľad.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: