TIP na dnes: Placky s medvedím cesnakom a smotanovým dipom

Redakcia | 11. apríl 2021
Placky s medvedím cesnakom

Medvedí cesnak je nabitý zdravím. Vyskúšajte tento chutný tip od nás.

Jeho zber je veľmi populárny. Spojte príjemné s užitočným a prineste si z prechádzky pár listov tohto zeleného zázraku. 

Placky s medvedím cesnakom a smotanovým dipom

Potrebujeme:

  • 80 g jemných ovsených vločiek,
  • 120 ml mlieka,
  • 1 vajce,
  • 100 g medvedieho cesnaku,
  • soľ, mleté čierne korenie,
  • olej na pečenie

Na dip: 1 kyslú smotanu, soľ, mleté biele korenie, 1 KL francúzskej horčice, čerstvý tymian

Postup:

1. Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme pár minút napučať.
2. Pridáme soľ, nasekaný medvedí cesnak a vajce. Všetko spolu dobre vymiešame na hladkú hmotu. Ak je cesto príliš husté, pridáme trochu mlieka.
3. . Na stredne rozpálenej panvici upečieme placky.

Pripravíme si dip: v miske zmiešame smotanu a horčicu. Dochutíme soľou, korením a pridáme nasekaný tymian. Placky podávame spolu s dipom. 

Dobrú chuť!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: