TIP na dnes: Placky s medvedím cesnakom a smotanovým dipom
Medvedí cesnak je nabitý zdravím. Vyskúšajte tento chutný tip od nás.
Jeho zber je veľmi populárny. Spojte príjemné s užitočným a prineste si z prechádzky pár listov tohto zeleného zázraku.
Cesnak medvedí: Porazí parazity a chutí skvele!
Placky s medvedím cesnakom a smotanovým dipom
Potrebujeme:
- 80 g jemných ovsených vločiek,
- 120 ml mlieka,
- 1 vajce,
- 100 g medvedieho cesnaku,
- soľ, mleté čierne korenie,
- olej na pečenie
Na dip: 1 kyslú smotanu, soľ, mleté biele korenie, 1 KL francúzskej horčice, čerstvý tymian
Postup:
1. Ovsené vločky zalejeme mliekom a necháme pár minút napučať.
2. Pridáme soľ, nasekaný medvedí cesnak a vajce. Všetko spolu dobre vymiešame na hladkú hmotu. Ak je cesto príliš husté, pridáme trochu mlieka.
3. . Na stredne rozpálenej panvici upečieme placky.
Pripravíme si dip: v miske zmiešame smotanu a horčicu. Dochutíme soľou, korením a pridáme nasekaný tymian. Placky podávame spolu s dipom.