Pripravte si domáci PEČENÝ ČAJ
Pečený čaj je voňavé spestrenie chladnejších dní. Veľmi jednoducho si ho môžete urobiť aj doma. Určite vyskúšajte.
Pečený čaj
Potrebujeme:
- jablko
- hruška
- pomaranč
- 1 hrnček mrazeného bobuľovitého ovocia
- citrón
- za hrsť sušených hrozienok
- 2 – 3 lyžice hnedého cukru
- 1 čajová lyžička škorice
- 5 klinčekov
- 3 hviezdičky kardamónu
Aké bylinkové čaje ponúknuť drobcom?
Postup:
1. Ovocie nakrájajte na malé kocky. Ak máte k dispozícii nestriekané citrusy v biokvalite, nakrájajte ich aj so šupkou.
2. Pridajte cukor, korenie, premiešajte a vložte do veľkej jenskej misy alebo plechu na pečenie.
3. Pečte v rúre minimálne hodinu pri 160 °C. Ak ovocie nepúšťa šťavu, podlejte ho vodou.
4. Horúce ovocie prelejte do zaváraninového pohára, pevne uzavrite, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
TIP: Na prípravu čaju vám stačí do šálky vložiť 1 – 2 lyžičky zmesi a zaliať horúcou vodou.
Otvorený pečený čaj skladujte v chladničke.