Mamička v poslednom štádiu rakoviny: Svojim deťom povedala pravdu úžasným spôsobom!

Redakcia | 23. február 2018
rakovina, ako to povedať deťom, kniha, štvrté štádium rakoviny, sarah west

Slovo rakovina je strašiak. Samo osebe je pre väčšinu ľudí hrôzu naháňajúce. Aký postoj však zaujať, ak sa vás dotkne osobne? Tak osobne, že sa týka práve vás a vašich detí?

Mamičke  Sarah West  z Anglicka diagnostikovali rakovinu prsníka vo štvrtom, metastatickom štádiu. Mala vtedy 34 rokov.

Toto štádium, žiaľ, už veľa nádeje nedáva

Sarah však najviac trápilo to, ako túto skutočnosť oznámi svojim malým dcérkam, 3-ročnej Amélii a 6-ročnej Olívii. Nechcela však použiť slovo rakovina. Pravdu o svojej chorobe a o tom, čo ju a zároveň celú rodinu čaká, im chcela povedať inak, jemnejšie.

„Lekára som navštívila kvôli pretrvávajúcej bolesti v ľavom ramene. To, čo som sa dozvedela, bol pre mňa šok! Diagnostikovali mi rakovinu v poslednom štádiu, rakovina napadla moju pečeň, obličky, kosti a mozog. Nebola nádej túto hrôzu zastaviť. Prvá myšlienka, ktorá mi napadla bola, že je to nefér! Moje deti sú také maličké, ako im to povedať?“

Sarah začala hľadať knižky, či inú literatúru vhodnú pre malé deti. Nič, čo by bolo vhodné pre jej malé dcérky však nenašla.

sarah west, rakovina, chemoterapia, deti, rodina a rakovina

Rozhodla sa teda takú knižku sama napísať. S využitím svojich skúseností ako učiteľky a zároveň kresieb svojej dcéry Olivie napísala a vydala knižku s názvom Mamička je chorá.

Knižka, ktorú pôvodne písala iba pre svoje dcérky, mala obrovský úspech! Rodičia s diagnostikovanou rakovinou, ktorí majú deti, sú jej neskutočne vďační. Z okruhu chorých mamičiek má knižka úžasné ohlasy.  Sarah sa dostalo množstvo pozitívnej energie a slová vďaky.

Posolstvo knižky tu však nekončí. Jej výťažok venovala charitatívnej organizácii, ktorá sa venuje podpore príbuzných a rodín ľudí s rakovinou.

 

Zdroj: cafemom.com, metro.co.uk




Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: