Lucie Bíla: TOTO je jej recept na život

Redakcia | 11. jún 2019
Lucie Bíla: TOTO je jej recept na život
foto: Instagram@luciebila, rodinný archív SH

Lucka je krásna žena, ktorá netají, že si už preskákala všeličo. Miluje svoju rodnú dedinku a život si rada spestrí rôznymi potešeniami, To posledné, s ktorým sa pochválila fanúšikom na sieťach, jej - a to doslova - vyrazilo dych.

Ponoriť sa do ľadu a nemyslieť

"Moje stretnutie s ľadom bolo okrem utuženia pevného zdravia aj poučné ... Nie vo víne, ale pre mňa v ľade je pravda. V ňom sa mi zastaví v hlave hlučná štvorprúdovka a uvedomujem si podstatné - buď budem okolo seba kopať a kričať, a alebo sa upokojím a ten šok zo zimy s dôverou a s kľudom prijmem.  V tej chvíli ľad prestane bolieť telo, aj duša sa upokojí a prichádza pokoj a mier. Je to ako v živote a že som tých šokov už zažila ..."




Lucka vyskúšala kryoterapiu, ktorá posilňuje a omladzuje organizmus. Chce to veľkú dávku odhodlania a pokory. Ako píše Lucka, nič iné v tej chvíli, keď sa ponoríte do ľadovej vody nie je, len vy a váš dych. Podobný stav zažívajú aj otužilci, ktorí v mínusových teplotách plávajú v jazerách.

Priam zázračné účinky studenej až ľadovej vody využíva aj Slávka Halčáková

"Pred rokom som sa začala otužovať s mojim mužom, ja čo som neznášala chlad. V októbri v totálnom daždi sme vliezli do Dunaja a bolo to super.



Kúpala som sa ešte v novembri a do jazera som vliezla znovu v apríli. Keď vleziem do studenej vody, j
e to nechutné, akoby ma rezali. Potom prepnem niečo vo svojej hlave, prestanem bojovať, uvoľním sa a príjmem to. Dovolím vode aby ma prestúpila a zrazu to začne byť príjemnejšie. Keď vystupujem z vody je to úžasný pocit, cítim sa mladšia a vitálnejšia.

Kúpeme v potoku, sprchujeme sa aj v 8 stupňovej vode, naša dcéra nás povzbudzuje a keď dostane chuť na studenú vodu, ide s nami. Nikdy sme zo studenej vody neochoreli."

Inšpirovali ste sa? Skúste to. Stačí začať s otužovaním pod sprchou a keď sa odvážite, položte sa do vane plnej ľadových kociek a ...dýchajte.

Možno v tom celkovom vypnutí zistíte, čo je v živote dôležité.
 

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: