Keď mama vymýšľa krásne veci

Marika Koscelníková | 22. január 2018
Keď mama vymýšľa krásne veci
foto: Ivana Brniaková

Podporujeme a obdivujeme mamy, ktoré pri deťoch majú chuť a nápady vymýšľať nové veci. Mama Ivanka sa po narodení syna kreatívne začala vžívať vo fotografii, ale nie obyčajnej. Počuli ste o uterákových fotkách?

Ivanka nám o svojej netradičnej záľube napísala a my sa ňou rady necháme inšpirovať. Môžete to skúsiť aj vy!

Inšpiroval ma môj syn a duša kreatívca

Kto ma dobre pozná tak vie, že som kreatívny človek. Stále niečo tvorím: maľujem, píšem, fotím, zbieram všeličo... S priateľom sme vždy hovorili, že keď raz budeme mat bábätko, budeme pre neho vymýšľať vtipné veci. A je to tu. Narodila sa nám naša láska Samko.

Ked Saminko oslavoval svoj 4 mesiac, spontánne som sa rozhodla mu vytvoriť niečo špeciálne. Dávnejšie som nikde videla, ako to ja teraz nazývam, "uterákové fotky".

Dekorácie? Plachty, ponožky, plienky

Zozbierala som doma plachty, plienky, deky, závesy, uteráky rôznych veľkostí a farieb a chcela som to skúsiť. No a podarilo sa! Samko cestoval do Egypta. Táto  prvá utekárová fotka zožala u rodiny a známych veľký úspech a hlavne ma to začalo baviť.

Rozhodla som sa teda, že až do odvolania mu každý mesiac vytvorím nový obrázok. V piatom mesiaci letel balónom, v šiestom priletel ako Santa Claus zo severného pólu na saniach ťahaných sobom. Mimochodom na soba som použila aj priateľove ponožky, moje silonky a huňatý ľadvinový pás :)

V 7-mom mesiaci sme si postavili snehuliaka a náš psík ťahal Samka na boboch. Toto bol asi najnáročnejší obrázok, keďže psík ani Samuel nechceli spolupracovať :)

Udržať dieťa nehybné je fuška

Začína to byt náročné, keďže Samko nevydrží v polohe do akej ho naaranžujem ani chvíľu. Musím rýchlo fotiť robíme šašoviny, lebo v priebehu pár sekúnd je všetko zdemolované :) Pomedzi uterákové fotky som ho troška zmaľovala a urobila z neho drsného motorkára. Na Halloween som mu vydlabala obrovskú tekvicu, do ktorej som ho posadila:)

Samkov úsmev a jeho tvárička je mojou najväčšou inšpiráciou, preto verím, že všetky nápady, ktoré v hlave ešte mám, sa mi podarí zrealizovať. Dúfam, že keď vyrastie. Tak sa na týchto fotkách zasmeje a že sa z nich bude tešiť rovnako, ako my.

P.S: Ak vás moje fotografie zaujali, môžete ma sledovať aj na Instagrame @be_creative_mommy, kde postupne pridávam moju tvorbu.

Ivka

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: