Jeseň na tanieri: Tekvicový koláč

Redakcia | 24. október 2022
Tekvicový koláč

Originálny a chutný koláčik z tekvice. Vyskúšajte!

Tekvicový koláč (od 2 rokov)

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 40 dkg nastrúhanej tekvice
  • 40 dkg medu
  • 40 dkg polohrubej múky
  • 10 dkg kokosu (alebo pomletých mandlí)
  • 2,5 dcl oleja
  • pol hrnčeka mlieka
  • kypriaci prášok do perníka bez fosfátov
  • 1 hrnček postrúhaného jabĺčka
  • štipka ceylonskej škorice
  • môže byť na ozdobu aj kvalitná horká čokoláda, orechy
Postup: Všetky uvedené suroviny, okrem jablka a škorice, spolu zmiešajte  a vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch koláča dajte postrúhané jablko, posypané trochou škorice. Pečte cca 15 – 20 minút pri teplote 250 °C. Po vybratí z rúry môžete koláč potrieť roztopenou horkou čokoládou a posypať rozdrvenými orechmi.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: