Jeseň na tanieri: Tekvicový koláč
foto: istockphoto.com
Originálny a chutný koláčik z tekvice. Vyskúšajte!
Tekvicový koláč (od 2 rokov)
Potrebujeme:
- 4 vajcia
- 40 dkg nastrúhanej tekvice
- 40 dkg medu
- 40 dkg polohrubej múky
- 10 dkg kokosu (alebo pomletých mandlí)
- 2,5 dcl oleja
- pol hrnčeka mlieka
- kypriaci prášok do perníka bez fosfátov
- 1 hrnček postrúhaného jabĺčka
- štipka ceylonskej škorice
- môže byť na ozdobu aj kvalitná horká čokoláda, orechy
Postup: Všetky uvedené suroviny, okrem jablka a škorice, spolu zmiešajte a vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch koláča dajte postrúhané jablko, posypané trochou škorice. Pečte cca 15 – 20 minút pri teplote 250 °C. Po vybratí z rúry môžete koláč potrieť roztopenou horkou čokoládou a posypať rozdrvenými orechmi.
Prečítajte si tiež: