GROMOVCI V KUCHYNI: Francúzsky chlebík
Hotový aj s kysnutím a pečením do 1. hodiny.
Francúzsky chlebík
Potrebujeme:
- 6 hrnčekov (à 250 ml) chlebovej múky
- 3 hrnčeky teplej vody
- 2 čl soli
- 10g sušených kvasníc (cca 1 a 1/2 pl)
- 1 čl cukru
- olivový olej
Postup:
4 hrnčeky múky so soľou zmiešame vo väčšej miske. V druhej miske zmiešame kvasnice, vodu a cukor. Necháme 5 minút odstáť. Nalejeme na múku a zamiešame. Postupne vmiešame zostávajúce 2 hrnčeky múky. Miesime, kým nie je cesto hladké a nelepí sa. Ja som použila robot (cca 5 minút).
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3 časti. Z každej roztlačíme/vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý zvinieme do chlebíka. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Ukladáme spojom dole. Takto pripravené chlebíky vložíme do rúry vyhriatej na 40°C, prikryté utierkou. Po 10 minútach vytiahneme, potrieme olivovým olejom, posypeme soľou, korením 4 farieb. Chlebíky necháme zatiaľ mimo rúry. Rúru vyhrejeme na 215°C. Hneď ako je vyhriata, vložíme chlebíky a pečieme cca 25 minút.
Hotovo!
Počkáme aspoň 10-15 minút a môžeme jesť.
Dobrú chuť!
GROMOVCI V KUCHYNI: Dukátové buchtičky
Chcete sa inšpirovať aj inými receptami? Navštívte FB Gromovci v kuchyni alebo sledujte Instagram.