GROMOVCI V KUCHYNI: Francúzsky chlebík

Ing. Martina Gromová | 14. marec 2021
Gromovci v kuchyni Francúzsky chlebík

Hotový aj s kysnutím a pečením do 1. hodiny.

Francúzsky chlebík

Potrebujeme:

  • 6 hrnčekov (à 250 ml) chlebovej múky
  • 3 hrnčeky teplej vody
  • 2 čl soli
  • 10g sušených kvasníc (cca 1 a 1/2 pl)
  • 1 čl cukru
  • olivový olej

Postup:
4 hrnčeky múky so soľou zmiešame vo väčšej miske. V druhej miske zmiešame kvasnice, vodu a cukor. Necháme 5 minút odstáť. Nalejeme na múku a zamiešame. Postupne vmiešame zostávajúce 2 hrnčeky múky. Miesime, kým nie je cesto hladké a nelepí sa. Ja som použila robot (cca 5 minút).

Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3 časti. Z každej roztlačíme/vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý zvinieme do chlebíka. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Francúzsky chlebík


Ukladáme spojom dole. Takto pripravené chlebíky vložíme do rúry vyhriatej na 40°C, prikryté utierkou. Po 10 minútach vytiahneme, potrieme olivovým olejom, posypeme soľou, korením 4 farieb. Chlebíky necháme zatiaľ mimo rúry. Rúru vyhrejeme na 215°C. Hneď ako je vyhriata, vložíme chlebíky a pečieme cca 25 minút.

Hotovo!

Počkáme aspoň 10-15 minút a môžeme jesť. 

Dobrú chuť!

Francúzsky chlebík

 

gromovci v kuchyni

Chcete sa inšpirovať aj inými receptami? Navštívte FB Gromovci v kuchyni alebo sledujte Instagram

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: