TIP na dnešný deň: Cheesecake len z 3 ingrediencií
Tento jednoduchý recept má pôvod v Japonsku. Je dokonalý, vyskúšajte!
Vďaka čokoláde je dostatočne sladký, tvaroh a vajíčka sú zdrojom kvalitných bielkovín a tukov. Hoci sa príprava zdá náročnejšia, netreba sa tým nechať odradiť. Tá chuť stojí za to!
NEPEČENÝ čerešňový cheesecake
Cheesecake len z 3 ingrediencií
Na formu s priemerom 28 cm (cca 6 porcií) budeme potrebovať:
- 500 g bielej čokolády
- 500 g jemného tvarohu
- 6 vajec
POSTUP:
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu. Necháme trochu ochladnúť a postupne primiešame tvaroh. Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka primiešame do zmesi tvarohu a čokolády. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho primiešame do zmesí.
Formu na pečenie si vymastíme. Boky vystelieme papierom na pečenie. Pečieme vo vodnom kúpeli pri 180 oC 35 – 40 minút. Servírujeme s čerstvým ovocím.