Aloe vera a jej benefity

Mgr. Lenka Debnárová | 28. júl 2017
Aloe vera a jej benefity

Poznáte rastlinku Aloe Vera? Ak nie, je najvyšší čas zoznámiť sa s ňou. Aké sú jej plusy?

ALOE VERA, zoznámte sa s kráľovnou prírody. Jej všestrannosť vás presvedčí.

Najväčšie pozitíva Aloe vera

Aloe vera je bohatá na aminokyseliny, ktoré sú základnou súčasťou ľudského tela. Tieto „stavebné kamene“ sú ľahko dostupné práve v Aloe vera.

Rastlina je unikátna tým, že jej aminokyseliny sa veľmi podobajú tým, ktoré sa nachádzajú v ľudskom tele. Mnoho ľudí verí, že iba malé množstvo aloe vera denne môže viesť k vynikajúcim výsledkom.

Prečítajte si: Aloe vera – vhodný spôsob detoxikácie

Aloe vera má protizápalové vlastnosti

Aloe je prirodzene protizápalová rastlina a preto jej užívanie môže viesť k zlepšeniu pohyblivosti kĺbov a svalov.

Aloe vera obsahuje množstvo vitamínov

Aloe je bohatá na vitamíny, vrátane zdraviu prospešných antioxidantov. To je pravdepodobne tiež dôvod, prečo táto rastlina pôsobí protizápalovo. Rastlina obsahuje nasledujúce vitamíny:

  • Vitamín A
  • Vitamín B1, B2 a B6
  • Vitamín E
  • Vitamín C

Užívaním aloe vera ako prírodného doplnku je skvelý spôsob, ako zvýšiť množstvo vitamínov vo vašom tele. Antioxidačné vlastnosti tejto rastliny sú veľmi pôsobivé.

Vitamíny a minerály, ktoré sa v aloe vera nachádzajú, majú množstvo zdraviu prospešných benefitov, ale aloe má tiež skrášľujúce schopnosti. Predovšetkým vplyv aloe na našu pokožku je veľmi dôležitý.

Aloe vera a starostlivosť o pokožku

Aloe sa svojím zložením podobá ľudským aminokyselinám. Čo je aj dôvod, prečo sa žiadny iný liečebný prostriedok nedostane tak hlboko do pokožky ako aloe vera.

Preto je aloe jasným víťazom pri liečbe popálenín, odrenín a iných menších kožných problémov. Avšak mnoho ľudí vyhľadáva túto rastlinu tiež pre jej protistarnúce vlastnosti.

Rastlina obsahuje aminokyseliny a antioxidanty, čo z nej robí ideálny protistarnúci produkt v starostlivosti o pokožku.

Tipy, domáce recepty a návody pre starostlivosť o suchú pleť

Ako pôsobí Aloe vera na zdravie?

Protistarnúce vlastnosti tejto rastliny sa prejavujú v lepšom vzhľade pokožky, avšak mnoho ľudí užíva aloe tiež pre jeho pozitívny vplyv na imunitný systém. Antioxidanty chránia telo pred chorobami.

Benefity aloe vera sú teda hojné a dokonca i vo svetle možných vedľajších účinkov je tento prírodný doplnok bezpečný a efektívny.

Je však dôležité mať na pamäti, že akákoľvek prírodná látka môže byť za určitých podmienok škodlivá. Ale u aloe vera sa vedľajšie účinky dostavia iba vtedy, ak je užívaná naozaj v nadmernom množstve.

Aké vedľajšie účinky hrozia v prípade predávkovania s Aloe vera?

  • Ružové zafarbenie moču
  • Nerovnováha tekutín v tele
  • Blokácia schopnosti hojenia rán
  • Strata elektrolytov
  • Kŕče
  • Bolesti žalúdka

Ak sa teda vyvarujete zbytočného predávkovania, táto rastlina nám ponúka veľkú množstvo užitočných vlastností.

Vždy je však vhodné sa pre akoukoľvek liečbou poradiť s odborníkom, i keď sa jedná o liečbu prírodnými prostriedkami. V ojedinelých prípadoch môže u niektorých ľudí dôjsť k alergickej reakcii na aloe vera.

Takže šup do najbližšieho kvetinárstva kúpiť si túto aj vzhľadom zaujímavú rastlinku domov a cestou sa môžete zastaviť aj vo vašom bioobchode pre extrakt z aloe vera.

Babské rady pre domácnosť

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: