Aloe vera – vhodný spôsob detoxikácie

Miroslava Miková | 26. december 2016
Aloe vera – vhodný spôsob detoxikácie

Jednou z možností ako uľahčiť trávenie, pomôcť vyprázdňovaniu a vylučovaniu toxínov z nášho tela, je rastlinka aloe vera.

Vianoce sú pre náš organizmus záťažou

Vianočné sviatky sú pomaly za nami. Akokoľvek boli príjemné, často zabúdame na to, že sú i záťažou pre náš organizmus.

Lekári varujú pred nebezpečenstvom, ktoré na nás číha vo veľkých dávkach jedla a nedostatku pohybu. Bolesti žalúdka, pálenie záhy, problémy s vyprázdňovaním v podobe hnačky a zápchy, sú vážnymi problémami. Rovnako nepríjemný a nebezpečný je žlčníkový záchvat. Zákerným nepriateľom nášho organizmu je alkohol v neprimeraných dávkach. Nemilosrdne útočí na srdce a cievy.

Pri prijímaní veľkých dávok jedla sa naše telo dostáva do problémov. Pri nedostatočnej funkcii čriev dochádza k zadržiavaniu škodlivých látok v našom organizme a následnej strate imunity. Postupne sa nabaľujú ďalšie zdravotné problémy.

Ako zdravotným ťažkostiam predchádzať?

Ideálnym riešením je striedmosť v jedle aj pití. Často je však ťažké odolať lákadlám, ktoré vianočné sviatky prinášajú. Myslite na svoje telo vopred a pomôžte mu zbaviť sa nebezpečných látok, ktoré do svojho tela prijímate s veľkým množstvom jedla a alkoholu. Pýtate sa ako? Jednou z možností ako uľahčiť trávenie, pomôcť vyprázdňovaniu a vylučovaniu toxínov z nášho tela, je rastlinka aloe vera.

Prečo práve aloe vera?

Hovorí sa, že kam sa dostanú liečivé kvapôčky extraktu z aloe vera, tam liečia. Aloe je zázrak prírody, ktoré lieči široké spektrum ochorení. Mohli by sme vymenovať takmer nekonečné množstvo zdravotných ťažkostí, ktoré aloe odstráni.

Pravidelné užívanie odstraňuje bolesti žalúdka a pálenie záhy. Rovnako spoľahlivo pomôže pri nepravidelnej stolici. Pri problémoch so žlčníkom siahnite po preparátoch z tejto rastliny.

Všeobecne je aloe vera prostriedkom zvyšovania imunity, pôsobí protizápalovo a prečisťuje organizmus. Pôsobí proti vzniku nádorových ochorení. Pomáha pri problémoch dýchacích ciest a pohybového aparátu. Je skvelým prostriedkom riešenia gynekologických ťažkostí. Jednoducho povedané, aloe vera je lekárom, ktorý vylieči všetky problémy.

Čo aloe vera obsahuje?

Zloženie aloe vera je naozaj unikátne. Disponuje bohatým množstvom vitamínov, minerálnych látok, aminokyselín a enzýmov. Nesmieme zabudnúť na saponíny, lignín a ďalšie významné zložky.

 

Pred, počas i po vianočných sviatkoch

Aloe vera by vo vašej lekárničke nemalo chýbať. Jeho služby v tomto období vianočných sviatkov oceníte najmä pri problémoch s trávením a vylučovaním. Skvelé účinky má aj pri vonkajšom použití.

Prečítajte si: Nadhmotnosť a obezita - rizikový faktor ohrozujúci zdravie

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: