Výsledky našej ankety: Tolerujete alebo netolerujete intoleranciu?

Redakcia | 15. november 2019
Výsledky našej ankety: Tolerujete alebo netolerujete intoleranciu?

Možno to poznáte. Príde k vám návšteva, na ktorú sa tešíte. Váš stôl sa prehýba pod napečenými dobrotami, a nechýba ani niekoľko druhov obľúbených nátierok. A kamoška vám odrazu oznámi: „Malému zistili intoleranciu na lepok a mne na laktózu.“

S takýmito a podobnými situáciami sa v poslednej dobe stretávame stále častejšie. Intolerancia na laktózu už nie je len módna záležitosť, ale vyskytuje sa takmer v každej rodine. Ak sa u vás podobné problémy doteraz neobjavili, môže sa stať aj to, že sa u vás objavia neskôr. Schopnosť stráviť zložitý mliečny cukor – laktózu totiž s pribúdajúcim vekom klesá. Aj dlhodobo neliečená celiakia môže viesť k závažným zdravotným problémom, preto nie je radno ju podceňovať.

Život bez gluténu a bez laktózy

Na trhu však už našťastie existuje široká ponuka bezlaktózových a bezgluténových produktov, ktoré sú už bežne dostupné aj v obchodných sieťach. Napríklad v Kauflande nájdete pod značkou K-free nielen chutné bezlaktózové mlieko a mliečne výrobky, ale aj bezgluténové cestoviny, či rôzne druhy pečiva.

kaufland bezlaktozove mlieko

Aké kritéria musia podľa vás spĺňať potraviny vhodné pre ľudí s potravinovou intoleranciou sme zisťovali v našej ankete, do ktorej sa zapojilo až 95 členiek Klubu Mama a ja. Okrem iného nás zaujímalo aj to, aké skúsenosti majú práve so značkou K-free od Kauflandu. Na otázky, ktoré sme im položili, odpovedali naše mamičky takto.

Chcete, alebo sa zo zdravotných dôvodov musíte pri stravovaní zriecť gluténu či laktózy? 

Intolerancia na laktózu či lepok sa v súčasnej dobe vyskytuje už takmer v každej rodine. Vyšlo to aj z výsledkov našej ankety, keď viac ako 92  respondentov uviedlo, že v rodine majú niekoho, kto musí kvôli intolerancii nakupovať len špeciálne potraviny. Až 50% respondentov v našej ankete potvrdilo intoleranciu gluténu, takmer 40% intoleranciu laktózy a zvyšných 15% uviedlo inú potravinovú intoleranciu.  

Až 95 % opýtaných mamičiek by odporučilo výrobky K-free aj ďalším zákazníkom s potravinovou intoleranciou. 

S výrobkami privátnej značky K-free, ktorú môžete nájsť exkluzívne v predajnej sieti Kaufland má skúsenosť viac ako 80 % opýtaných mamičiek. Dostupnosť K-fee výrobkov v bežnej sieti ich teší a prijali by aj ďalšie rozšírenie sortimentu. Až 95 % opýtaných by odporučilo výrobky K-free aj ďalším mamičkám s potravinovou intoleranciou v rodine. 

Kvalita a cena je výhodou

Zapojené mamičky ocenili najmä, že cena týchto potravín je prijateľná vzhľadom k tomu, že sortiment tohto typu nie je štandardne práve najlacnejší. Zároveň uviedli, že sú s výrobkami značky K -free spokojné, a preto ich nakupujú práve v Kauflande.  Najčastejšie kupovaným K-free produktom bolo bezlaktózové mlieko a jogurty, ale mamičky v Kauflande radi nakupujú aj cestoviny, či pečivo bez gluténu.

kaufland bezgluténové cestoviny

Z Vašich postrehov k výrobkom K-free:

  • Teším sa, že sa dajú na našom trhu v pohode zohnať produkty aj pre nás, pre ľudí, ktorí nemôžu konzumovať všetky bežné potraviny.
  • V rodine máme viac intolerancií - na lepok, laktózu aj alergie na potraviny (ja aj obaja synovia). V Kauflande som si vyhliadla viac výrobkov, no nemám ich ešte odskúšané všetky. Ďakujem za tip.
  • Ceny výrobkov z radu K-free v Kauflande sú podľa mňa prijateľné.
  • Dozvedela som sa o tejto ponuke až teraz a veľmi ma potešila, určite vyskúšam, keďže v rodine  potrebujeme bezgluténové aj bezlaktózové výrobky.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: