TOTO by ste mali vedieť: Masť alebo maslo?
Ak sa snažíte stravovať zdravo a dávať pozor na svoju líniu, bravčová masť asi nebude súčasťou vašej kuchyne. Tak, ako v minulosti vajíčka, si však masť svoju negatívnu povesť získala neprávom.
Masť má o 33 % menej nasýtených tukov ako maslo, dvakrát viac srdcu prospešných mononenasýtených tukov a trikrát viac omega-3 mastných kyselín.
Aký olej používať do dojčenských príkrmov?
Je masť zdravšia ako maslo?
Počas tepelnej úpravy bravčovej masti nevzniká nadmerné množstvo transmastných kyselín. Ak sa venujete pečeniu, určite viete, že masť je tajomstvom nadýchaného a chrumkavého cesta v mnohých koláčoch.
I keď by maslo ani bravčová masť nemali byť vašou primárnou voľbou pri každodennom kuchtení, zo svojho jedálnička ich určite vyhadzovať nemusíte.