Tipy na darčeky pre najmenšie deti

FunBaby | 22. október 2020
Tipy na darčeky pre najmenšie deti
foto: FunBaby

Vybrať darček, ktorý zaujme malé dieťa natoľko, aby po pár minútach neskončil v kúte, je alchýmia.

Ideálne sú také, ktoré nielen že dieťa potešia, ale zároveň ich aj rozvíjajú a majú praktické využitie. Pozrite sa na naše tipy na darčeky pre deti rozdelené podľa veku.

Darčeky pre polročné dieťa

  • V období okolo pol roka sa začínajú zavádzať prvé príkrmy. Aby malých jedákov jedlo bavilo, naservírujte ich do veselého riadu. Premýšľajte tiež nad materiálom, z ktorého je vyrobený. Ideálny je napríklad bambus. Ten je šetrný k prírode a neobsahuje žiadne nebezpečné a škodlivé látky.
  • Premýšľate, že už je pomaly čas, aby dieťatko spalo samo v izbičke? Potom mu urobí radosť svietiaci a hrajúci kamarát, ktorý mu bude pri zaspávaní robiť spoločnosť. Projektor v tvare zvieratka sa môže stať parťákom nielen na zaspávanie, ale aj pre ďalšie hry.
  • Batoľacie hry sa odohrávajú z veľkej časti na zemi. Aby dieťatku nebola zima, kúpte mu izolačnú, protišmykovú podložku Play. Farebné vzory sa stanú súčasťou detskej hry a kvalitný materiál uľahčí deťom prvé pokusy o pretáčanie či lezenie. 

baby direct

Darčeky pre ročné dieťa

  • Keď sa z batoľaťa stane chodec, je ten správny čas zaobstarať prvé odrážadlo. Pre začínajúcich motorkárov zvoľte nižšie, ľahké odrážadlo ako je Zooter. Výhodou je kovová konštrukcia, vďaka ktorej je odrážadlo takmer nezničiteľné. Čo na odrážadle ocenia ako rodičia, tak aj deti, sú gumené kolesá, ktoré nielen že lepšie zvládajú terén, ale sú oveľa tichšie ako plastové.
  • Snáď všetky deti milujú skákanie. Gumové hopsadlá Skippy sú vyrobené tak, aby skákanie deti nielen bavilo, aby bolo i bezpečné a zároveň rozvíjalo psychomotorické schopnosti.
  • Rastúca trojkolka Nova je jeden z tých darčekov, ktorý bude dieťatko baviť aj niekoľko rokov. Dá sa totiž prispôsobiť jeho potrebám. Najmenší jazdec pôjde pripútaný bezpečnostnými pásmi a hrazdičkou a stroj bude ovládať rodič pomocou vodiacej tyče, starší a skúsenejší pretekári potom môžu trojkolku ovládať úplne sami. Navyše ju veľmi ľahko zbalíte na cesty, je totiž perfektne skladná.

ZOPA

Darčeky pre dvojročné dieťa

  • Okolo dvoch rokov sa deti začínajú samostatne hrať a do svojich hier zapájajú aj hračky ako sú plyšáci. Niektorí z nich, väčšinou iba jeden jediný, sa stanú nerozlučnými parťákmi. Cestujú s nami k babičkám, na všetky výlety a dovolenky. Pre tieto prípady je fajn, keď je plyšák dostatočne kvalitný, aby celé dobrodružstvo, čo najdlhšie vydržal. Pozrite napríklad na pletené plyšáky Zopa. Nielen, že sú kvalitne prevedené, antialergénne, ale zároveň aj vkusné.
  • Máte doma malého pretekára, ale prvé odrážadlo už je mu malé? Potom je čas zaobstarať väčšie, dvojkolové. Deti sa na ňom naučia držať balans. V kombinácii s trojkolkou, kde sa naučia princíp šliapania do pedálov, je to skvelá príprava na naozajstný bicykel. Dvojkolesové odrážadlo by malo byť pevné, ale zároveň ľahké, nech sa s ním dieťa príliš nenadriete. Trebárs ako Racer so svojou magnéziovou konštrukciou alebo Tech Bike.

baby direct

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: