Táto zábavka je už za čiarou! Chúďa zviera

Marika Koscelníková | 16. august 2018
Táto zábavka je už za čiarou! Chúďa zviera
foto: cafemom, facebook

Neuveriteľné, čo všetko ľudia nevymyslia kvôli zábave. Detské narodeninové oslavy vo veľkom štýle s maľovaním živého poníka. Je to normálne?

Tento trend prišiel z Veľkej Británie, kde je poník "na maľovanie" spestrením detskej narodeninovej party. Niektorí sú z tejto novinky nadšení, lebo samozrejme, deťom sa to páči. Na druhej strane sú ľudia pobúrení touto nehumánnou zábavkou.

Namaľuj si svojho "Šťastného poníka"

Stačí si kúpiť špeciálnu pony farbu, čo je v podstate farebná krieda a pomaľovať zvieratko, ako vám len páči. 

Proti tomuto "spestreniu detskej párty" sa rozbehla online petícia, ktorá chce zakázať tento šialený trend.
Ako sa píše v texte petície:
"Predstavte si, že by ste priviazaný v dave kričiacich a výskajúcich detí, ktoré sa Vám dotýkajú, rozmazávajú Vám farby po tele a po vlasoch. Akceptovali by ste to? Tak si týmito farbami pomaľujte svojho domáceho maznáčika, alebo myslíte si, že je to iné? NIE! "

zneužívanie zvierat

Helen Preece, majiteľka Môjho šťastného poníka, ktorá ponúka farby na maľovanie tvrdí, že petícia aj obavy sú zbytočné.

"Kone si ani  neuvedomujú, že sú natreté, pretože farby sa aplikujú bežnými kartáčmi. Navyše sú farby sú bez jedov, vegánske a ľahko sa odstraňujú vodou."

Reakcie na maľovanie poníkov sú rozporuplné. Nájdu sa takí, ktorým sa tento druh zábavy páči a práve preto sa stal tento trend taký populárny. Na druhej strane odporcovia tvrdia, že  je to o zneužívaní našej moci a využití živého tvora kvôli nezmyselnej zábavke. Deti tak majú okrem iného zlý príklad, nenaučia sa rešpektovať zvieratá ani ich hranice.

Zdroj: CafeMom

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: