Prečo je železo také dôležité pre matku aj dieťa?

BlueIron | 16. apríl 2020
blueiron
foto: BlueIron

Železo zásobuje matku aj dieťa životne dôležitým kyslíkom.

Veľká časť železa v tele je neustále zamestnaná transportom kyslíka z pľúc do krvi a do všetkých iných orgánov, najmä do mozgu. Počas tehotenstva matka dodáva svojmu dieťaťu zásoby železa na prvé štyri mesiace života. Až potom si bude novorodenec schopný samostatne vytvárať zásoby železa, nezávisle na matke. 

Počas tehotenstva sa potreba železa zdvojnásobuje

Dostatočný prísun železa je mimoriadne dôležitý na konci tehotenstva, keď bábätko rýchlo rastie. Správne množstvo železa je teda veľmi dôležité na dobrý štart do života. 

Železo je nevyhnutné pre podporu procesu bunkového delenia a na zabezpečenie zdravého vývoja plodu. Telo tehotnej ženy potrebuje vyššie dávky železa, aby vytvorilo obrovské množstvo novej krvi, podporilo tvorbu placenty, pripravilo sa na pôrod a malo všetku dôležitú energiu.

Nedostatok železa v tehotenstve je skutočne častý. Keď ste tehotná, váš objem krvi sa zvýši o 50%, takže aj potreba železa sa zdvojnásobí.

Je veľmi ťažké splniť potrebné dávky, ak ste vegetariánka alebo vegánka, čakáte dvojčatá alebo máte (mali ste) pomerne stresujúce obdobie. U jednej zo siedmich tehotných žien sa rozvíja anémia spôsobená nedostatkom železa počas tehotenstva.

Dokonca aj mierne nízka hladina železa môže spôsobiť, že budete trpieť únavou, dýchavičnosťou alebo mdlobami. Príliš málo železa počas tehotenstva bolo tiež spojené s nízkou pôrodnou hmotnosťou dieťatka, predčasným pôrodom a zvýšeným rizikom krvácania po narodení. 

Prečo je BlueIron výnimočné železo?

Každá fľaša BlueIron obsahuje dve hrsti divých škandinávskych čučoriedok, jednu z najlepších superpotravín, ktoré nám príroda dáva. Čučoriedky dávajú výrobku prirodzene sladkú chuť. Takúto skvelú chuť by ste od výrobkov s obsahom železa naozaj neočakávali.

Železo v BlueIrone je zapuzdrené do vápnikového polyméru, ktorý umožňuje telu vstrebávať presne toľko množstva, koľko potrebuje, bez nežiaducich vedľajších účinkov, ktoré môžete nájsť v iných výrobkoch s obsahom železa. Nemá žiadne interakcie s liekmi, inými výživovými doplnkami a nezaťažuje žalúdok. Obsahuje kyselinu listovú a vitamín C, ktorý podporuje vstrebávanie železa. Jedno balenie vám postačí na jeden mesiac.

Doplnky výživy nenahrádzajú pestrú stravu a zdravý životný štýl.

www.avita.sk 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: