Dokáže ľudské telo identifikovať, aký CUKOR prijalo?
Ľudia si často myslia, že slovo „cukor“ označuje stolový cukor. Hoci je to na jednej strane pravda, toto slovo predstavuje aj mnohé ďalšie typy cukrov, vrátane fruktózy, galaktózy, glukózy, laktózy, maltózy a sacharózy (stolový cukor).
Nie je cukor ako cukor
Tieto cukry sa prirodzene nachádzajú v ovocí, zelenine a mliečnych výrobkoch, ale tiež v potravinách, ako sú med, melasa a javorový sirup.
Hroznový cukor: Je vhodný pre dieťa?
Cukry a škroby obsiahnuté vo varených potravinách, napr. chlieb, cestoviny, sušienky a hranolčeky, sú vlastne fermentovatelné sacharidy.
Ľudské telo nedokáže rozoznať rozdiel medzi cukrami, ktoré pochádzajú prirodzene z potravy a tými, ktoré do potravy pridávame. Po požití ich štiepi, čím si vyrába energiu a stavebné jednotky metabolizmu.
Viete, že...
geneticky sme naprogramovaní tak, aby nám chutili sladké jedlá a zrejme z týchto dôvodov je sladké aj materské mlieko?