Klamete deťom o Ježiškovi?

Redakcia | 16. december 2017
Klamete deťom o Ježiškovi?

Detskej fantázii sa medze nekladú, obzvlášť na Vianoce. Každá detská dušička verí do určitého času na zázraky, a preto nám na Vianoce nosí darčeky Ježiško.

Určite ste už zažili tú čistú detskú radosť pri rozbaľovaní darčekov a tiež prekvapivý výraz na tváričkách našich najmilších, keď sa zamysleli, ako to ten Ježiško môže stíhať, navštíviť všetky deti na svete... 

Keď dieťa zistí pravdu o Ježiškovi

Raz však príde deň, keď sa bude domáhať vysvetlenia, ako to vlastne s Ježiškom naozaj je, lebo deti v škole mu povedali, že je to celé výmysel alebo že skladačka, o ktorú žiadal Ježiška v liste, sa nachádza v hornej poličke maminej skrine – a dokonca týždeň pred Vianocami!

Priznajte pravdu o Ježiškovi, keď príde ten správny čas

V takomto prípade je lepšie ísť s pravdou von a deťom vysvetliť, ako je to v skutočnosti s rozdávaním darčekov. Možno budú zo začiatku sklamané, ale ak pochopia, že darčekmi sa vzájomne obdarúvame, aby sme si urobili radosť a že budúce Vianoce aj ich čaká dôležitá úloha vymyslieť pre mamičku, otecka a súrodenca darček, budú sa tešiť a cítiť poctené poverením novou úlohou

Deti nie je dobré presviedčať o opaku, pretože v škole by sa jeho presvedčenie o Ježiškovi a darčekoch mohlo stať terčom posmechu u spolužiakov, ktorí už z vianočných zázrakov vyrástli.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: