Deti posadnuté dinosaurami sú chytrejšie

Michaela Klamová | 6. február 2020
Deti posadnuté dinosaurami sú chytrejšie

Ak sa dieťa o niečo intenzívne zaujíma, rozvíja ho to po všetkých stránkach.Prečo?

Podľa štúdie z roku 2007, približne jedno z troch malých detí zažije fázu intenzívneho záujmu. Nezáleží na tom, či ide o lietadlá, zvieratká alebo dinosaurov, tento nadmerný záujem má pre vaše dieťa mnoho benefitov.

Záujem podporuje rozvoj inteligencie

Deti, ktoré sa aktívne zaujímajú o konkrétnu tému, majú obvykle lepšiu schopnosť sa sústrediť, sú vytrvalejšie a dokážu lepšie spracovávať informácie.

Je to práve aktívny záujem, ktorý ich núti čítať knihy, klásť otázky, vyhľadávať nové informácie, a tým pádom sa učiť. Zaujímať sa o nejakú tému a postupne sa v nej zdokonaľovať je nesmierne dôležité, týmto spôsobom napríklad v dospelosti formujeme svoju pracovnú kariéru.

Podporujte deti v ich záujme (nielen) o dinosaurov

Deti majú tiež prvýkrát možnosť zažiť akýsi pocit moci. Prvýkrát vedia o niečom viac ako ich rodičia, a to im dáva pocit autority. 

Každá obsesia sa však raz skončí a aj vaše dieťa postupne stratí neuhasiteľný zápal pre jeho milovanú tému. Pokles prichádza zvyčajne po šiestich mesiacoch až troch rokoch.

V každom prípade však deti, ktoré zažili fázu intenzívneho záujmu, sú často spájané s vyššou úrovňou inteligencie. Takže ak vám bude vaše dieťa už 26-krát nadšene vysvetľovať rozdiel medzi triceratopsom a diplodocom, pripomeňte si, čo všetko to preň znamená.

Zdroj: mother.ly

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: