15 záberov, ktoré by nemali vo fotoalbume vášho drobca chýbať

Nataša Klárska | 20. október 2017
15 záberov, ktoré by nemali vo fotoalbume vášho drobca chýbať

Áno, je pravda, že dnešná doba je o fotkách a videách, ktoré tak s obľubou ľudia vešajú na sociálne siete. Čím viac, tým lepšie.

To, samozrejme, neschvaľujeme, ani si nemyslíme, že je to správne. Existujú však zábery, ktoré by bolo škoda nezvečniť. Tu je 15 okamihov, ktoré vo fotoalbume vašich najmenších nesmú chýbať.

Tieto zábery by v albume vášho dieťaťa nemali chýbať

Fotky prvých krokov

Je nám jasné, že asi nezachytíte úplne prvý krôčik, ale tie ďalšie, kedy sa váš drobec postaví a vykročí svetu naproti, stoja za foto.

Fotky vianočnej pohody

Nahodený vo sviatočných šatočkách, pod vianočným stromčekom, obklopený darčekmi. Ten výraz radosti je nenapodobiteľný. To nesmiete premeškať.

Prečítajte si: Fotografovanie detí

Narodeninové foto

To je povinná jazda. Narodeniny pri torte, s úsmevom vášho najmenšieho, potešia najmä starých rodičov, ktorí si aj po rokoch radi pripomínajú, ako ich vnúčatko rástlo.

Veľká súrodenecká fotka

Moment, kedy sa po prvýkrát stretnú súrodenci, je neopakovateľný a výraz najmä staršieho súrodenca je jedinečný. Šťastná tvárička alebo, naopak, malý „durďoš“, ktorý tak trošku žiarli, že pozornosť už nie je iba na jeho strane, vždy stoja za to.

Fotka prvej jazdy na bicykli

Ďalší z nenávratných záberov, ten výraz víťazstva a hrdosti, keď sa mu podarí prejsť pár metrov.

Fotky aktivít

Pečenie koláčikov

Tak tu si pokojne môžete dopomôcť a vášho malého pomocníka v kuchyni posypať múkou, pomazať čokoládou a dať mu do ruky varechu s hrncom. Čím viac kuchárskeho náčinia, tým lepšie.

Založte si fotoalbum! 6 tipov (nielen) pre tehuľky

Stavanie snehuliaka

Pekná spomienka (nielen) na prvú zimu.

Skákanie do kaluže

Odfotiť vášho drobca, ako skáče v gumákoch do mláky, vám možno zaberie nejaký čas, ale verte, že to bude stáť zato. A ten šťastný výraz a líčka zružovené nadšením – to treba zvečniť!

Detský karneval

Uvidíte, že ak ste doteraz nemali radi fašiangy, maškarné plesy alebo Halloween, budete ich zbožňovať. Vaše deti budú v maskách vyzerať neodolateľne.

Šaškovanie & veselé grimasy

Záber, kedy sa dieťatko blázni a robí rôzne grimasy, je milá pamiatka a uvidíte, ako to vaše dieťa ocení najmä v dospelosti. Nezabudnite si zväčšiť aj obľúbené „papkacie“ zábery a poslať ich ako MMS-ku starým rodičom. Drobček zafúľaný od ucha k uchu s mrkvičkou od starkej, to je radosť na viacerých stranách.

Prvá návšteva kaderníka

Ostrihanie prvých vláskov sa už nikdy nebude opakovať, tak to skúste zvečniť. A nezabudnite si pramienok vláskov odložiť.

Fotíme hry a hračky

Fotografia s obľúbenými hračkami

Zachytíte tak svet, v ktorom funguje detská dušička, objavuje, čuduje sa, spoznáva.

Prečítajte si: Leto mojich detí: nádherné fotky Adriana C. Murraya

Voda, vodička...

Čľapotajúce sa dieťa, či už vo vani alebo na záhrade v bazéniku, je vždy veľmi milý pohľad a bola by škoda to nezachytiť.

Hra s kamarátmi

Skúste drobca odfotiť pri hre, ale v jeho najprirodzenejšej polohe, tak, aby o tom nevedel. Zachytíte tak skutočnú emóciu, keď je so svojimi kamarátmi.

S domácim miláčikom

Maznanie sa so zvieratkom, ktoré má skutočne rád, radosť zo spoločnej hry, „trénovanie“ psíka, „komunikovanie“ s mačkou – v takých okamihoch vznikajú tie najkrajšie zábery.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: