Dojčenské recepty: Zapečené jablká so syrom a tekvicovými semienkami

Jana Guráňová | 8. december 2020
Zapečené jablká

(12 m+)

Zapečené jablká so syrom a tekvicovými semienkami

Potrebujeme:

  • 2 veľké červené jablká
  • 2 lyžice javorového sirupu (možno vynechať)
  • pol hrnčeka strúhaného syra (ideálne čedar)
  • tekvicové semienka
  • trochu mletej škorice

Postup:

1. Jablká rozrežeme na polovicu a zbavíme jadrovníka.
2. Polovičky jabĺk umiestnime narezanou stranou smerom hore do zapekacej misy.
3. Polejeme ich javorovým sirupom a posypeme škoricou. Do stredu každého jablka dáme trochu nastrúhaného syra a posypeme tekvicovými semienkami.
4. Misu prekryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C, kým jablká nezmäknú (približne 35 minút). Podávame ako desiatu alebo olovrant.

TIP: Pri tomto pokrme môžeme variovať druhy syra a ovocia. Hrušky sú tiež skvelou alternatívou, pretože si pri pečení udržia svoj tvar.

Viac ako 200 receptov pre dojčatá

Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou. Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete ich tu viac ako 200 – tradičných, ale aj tzv. moderných.

Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov. 

Knihu DOJČENSKÉ RECEPTY si môžete objednať v našom e- shope TU

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: