Dojčenské recepty: Zapečené jablká so syrom a tekvicovými semienkami
(12 m+)
Zapečené jablká so syrom a tekvicovými semienkami
Potrebujeme:
- 2 veľké červené jablká
- 2 lyžice javorového sirupu (možno vynechať)
- pol hrnčeka strúhaného syra (ideálne čedar)
- tekvicové semienka
- trochu mletej škorice
Postup:
1. Jablká rozrežeme na polovicu a zbavíme jadrovníka.
2. Polovičky jabĺk umiestnime narezanou stranou smerom hore do zapekacej misy.
3. Polejeme ich javorovým sirupom a posypeme škoricou. Do stredu každého jablka dáme trochu nastrúhaného syra a posypeme tekvicovými semienkami.
4. Misu prekryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C, kým jablká nezmäknú (približne 35 minút). Podávame ako desiatu alebo olovrant.
TIP: Pri tomto pokrme môžeme variovať druhy syra a ovocia. Hrušky sú tiež skvelou alternatívou, pretože si pri pečení udržia svoj tvar.
DOJČENSKÉ RECEPTY: Jesenné ovocie zapečené s vločkami
Viac ako 200 receptov pre dojčatá
Príkrmy podávané po 6. mesiaci majú byť domáce, skutočné jedlo, charakterizované hravosťou a rozmanitosťou. Na pomoc sme vám pripravili zbierku receptov pre deti od 6 mesiacov do 2 rokov. Nájdete ich tu viac ako 200 – tradičných, ale aj tzv. moderných.
Všetky recepty, ktoré v knihe nájdete, môžete pripraviť rýchlo a taktiež si môžete byť istí, že použité suroviny a príprava sú v súlade s odporúčaniami odborníkov.