Máme doma bábätko: Pozor na nábytok!

Michaela Klamová | 27. október 2022
Pozor na nábytok!

Rozhliadnite sa po svojom príbytku, koľko kusov nábytku napočítate. A teraz spočítajte, koľko z nich je pevne ukotvených, aby sa nemohli prevrátiť.

Na upevnenie nábytku neexistujú žiadne právne normy. Väčšina spoločností zaoberajúcich sa predajom nábytku ale vo svojich manuáloch odporúča, ako správne ukotviť daný produkt, no je na zákazníkoch, či tak skutočne urobia. Neukotvený nábytok môže predstavovať pre ľudí a najmä deti potenciálne riziko

Nábytok ukotvite

Ak máte pocit, že vaša veľká, stabilná skriňa sa jednoducho nemá ako prevrátiť, môžete sa mýliť. Každý rok sú na svete zranené tisícky detí aj dospelých, niektoré prípady končia, bohužiaľ, tragicky. Najčastejším vinníkom bývajú komody so zásuvkami.

Zvedavé dieťa povyťahuje všetky zásuvky, čím presunie váhu komody dopredu. Neupevnená sa tak môže ľahko prevrátiť, a ak sú zásuvky naplnené ťažkými predmetmi, nemusí k prevráteniu potrebovať žiadnu ďalšiu asistenciu. Keď budete pripravovať byt na príchod dieťatka, myslite okrem zástrčiek a rohov stola na to, či sú vaše skrine pevne prichytené.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: