Tekvicová kaša z Hokkaido

Redakcia | 1. január 2018
Tekvicová kaša z Hokkaido

Lahodná kaša pre drobcov od ukončeného 6. mesiaca.

Suroviny

  • kúsok Hokkaido tekvice,
  • 250 ml dojčenskej vody,
  • 1 zemiak,
  • štipka petržlenovej vňate,
  • 1 uvarený vaječný žĺtok,
  • 1 PL materského alebo dojčenského mlieka,
  • 2-3 kvapky olivového oleja

Postup

Očistenú a na malé kúsky nakrájanú Hokkaido tekvicu uvarte spolu so zemiakom domäkka, rozmixujte ponorným mixérom. Po odstavení pridajte materské alebo dojčenské mlieko, posypte rozmrveným vaječným žĺtkom, pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.