Hustá cviklová polievka s červenou šošovicou

Redakcia | 17. marec 2022
Hustá cviklová polievka s červenou šošovicou

(od 10 mesiacov)

Suroviny

  • 2 mladé cibuľky
  • 2 stredne veľké cvikly
  • 2 mrkvy
  • 2 hrste červenej šošovice
  • pár kvapiek olivového oleja

Postup

Cibuľku, cviklu, mrkvu umyte a očistite, pokrájajte nadrobno. Pokrájanú zeleninu dajte do hrnca a zalejte vodou tak, aby iba bola iba 3 – 5 cm nad úrovňou zeleniny. Vo vode uvarte domäkka, a na záver pridajte opláchnutú červenú šošovicu. Povarte ešte 10 minút, ochuťte nasekanou bazalkou. Po dovarení všetko zmixujte.

Variácia pre staršie deti a mamičku: 

Do polievky pridajte na záver soľ, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, trochu korenia a miesto bazalky môžete sa dať ideálne čerstvý koriander. Môžete nasucho opiecť hrianku z ražného chlebíka a podávať s polievkou.