Hustá cviklová polievka s červenou šošovicou
foto: istockphoto.com
(od 10 mesiacov)
Suroviny
- 2 mladé cibuľky
- 2 stredne veľké cvikly
- 2 mrkvy
- 2 hrste červenej šošovice
- pár kvapiek olivového oleja
Postup
Cibuľku, cviklu, mrkvu umyte a očistite, pokrájajte nadrobno. Pokrájanú zeleninu dajte do hrnca a zalejte vodou tak, aby iba bola iba 3 – 5 cm nad úrovňou zeleniny. Vo vode uvarte domäkka, a na záver pridajte opláchnutú červenú šošovicu. Povarte ešte 10 minút, ochuťte nasekanou bazalkou. Po dovarení všetko zmixujte.
Variácia pre staršie deti a mamičku:
Do polievky pridajte na záver soľ, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, trochu korenia a miesto bazalky môžete sa dať ideálne čerstvý koriander. Môžete nasucho opiecť hrianku z ražného chlebíka a podávať s polievkou.