Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Opuchnute ocka

    , Autor:

    Dobry den,
    Nasa 9 mesacna dcerka ma od konca decembra jemne opuchnute pod ockami akoby nam 3mesiace nespala a na svetle je vidne jasne sfarbenie do svetlofialova. Rovnako viecko - mozte vidiet vsetky zilky. Vidim ze ju to asi svrbi lebo si casto mnie ocko a stale jej podava ruky. Co to moze byt? Zijeme v zahranici a lekarka ma tu vysmiala ze to ma po mne. Ja vsak pracujem v noci a ona nam pekne spi od pol7/7 do polnoci/2/3 potom sa napapa a spi do 7/8. Niekedy prespi aj celu noc. Cize unava to nebude.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ko ža dieťatka okolo očiek je veľmi jemmná, takže môžu cez ňu presvitať cievy. AK sú tam však opuchy, iste by som v prvom rade zistila, či nespí na brušku, čo by moahla byť príčina a ak nie, tak by som pátrala po ochorení obličiek, teda je potrebné vyšetriť moč.

Podobné otázky

  • Opuchnute ocka

    , Autor:

    Dobry den,

    Pred par tyzdnami som vam polozila otazku ohladom dcerkynych opuchnutych ociek s mierne fialovou farbou v okoli opuchu. Na pripomenutie dcerka spava dostatocne vela v noci aj cez den a preto opuch nemoze mat nic spolocne s unavou. Odpovedala ste mi ze treba pozriet ci nespava na brusku. Odpoved je ze ano. Uz vyse 3 mesiacov nam spava v noci na boku alebo brusku a aj ked ju otocime znova sa pretoci ako je jej dobre. Je to zle? Sposobuje toto opuch a sfarbenie? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Už si nepamätám ako staré je dieťatko.
    Opuch viečok môže byť aj príznakom pri ochorení obličiek, takže bolo by vhodné vyšetriť moč. Niekedy môže byť problém s kruhmi pod očkami aj vtedy, keď má dieťatko nádchu a zápal prínosových dutín. Ale to by boli aj príznaky ochorenia horných dýchacích ciest.

  • Opuchnuté oci

    , Autor: ika-2

    Dobrý deň moja 6 mesacna dcérka má často opuchnute očká ktoré sú aj pod očkami červené a si aj ich často pretiera môže to byť alergia?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže to mať rôzne príčiny: alergia je v tomto veku málo pravdepodobná a taktiež aj v tomto období.
    Možno spinká na brušku, vedy môžu byť očká opuchnuté.
    Je potrebné vyšetriť moč, aby to nebol príznak ochorenia obličiek.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: