Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • astma?

    , Autor: tinnka13

    Dobrý večer, prosím o radu, pred týždňom som skončila so synom na pohotovosti kde mi lekárka povedala že ma podozrenie na astmu, vraj mal priedušky akoby v kŕči tak mu pichli injekciu na uvoľnenie ale o akú išlo to neviem. mal strašný kašeľ ako totálny fajčiar, robili mu aj CRP ktoré mal 2,1. nasadili Mucosolvan sirup, fenistil kvapky stále sme odsáávali nos.v nedeľu mu pichli tu istú injekciu ešte raz. v pondelok ho jeho lekárka počuvala a vravela že ma zápal priedušiek,že mu to tam veľmi píska, nasadila ATB Augmentin Duo, Ventolin sirup.objednali sme sa na imunoalergologiu. na kontrole o týžden povedala lekárka že je všetko úplne OK. Dnes t.j. na 3 den od kontroly zacal syn zase kašlať ale soplíky ma stále priesvitne. Čistíme nos Physionerom, odsávame a soplikov sa nemozme zbavit dost dlho. prosím o váš názor...čo by som mohla ešte vyskúšat? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Spravíť diagnózu astma pri jednom infekte je naozaj odvážne! Niektoré vírusy totiž spraia taký obraz pri infekcie, že to naozaj vyzerá ako astma, ale po čase / niekdy až po celej zime/ sa stav postupne upraví.
    Dajte mu určite C vitamin, v primeranej dávke, vlastne neviem ako je starý. V každom prípade je vhodné podať aj lieky od kašľu, na začiatku infekcie sa mi vždy osvedčí stoptussin sirup v príslušnej dávke.

Podobné otázky

  • Astma???

    , Autor: rikuska555

    Dobry den, potrebujem radu ohladne zdravotneho stavu mojho 3 rocneho syna. Dieta zacalo kaslat a zvracat z kasla najviac v noci + horucky mesiac dozadu. Po tyzdni nam boli predpisane antibiotika Amoxicilin a sestricka nas poslala domov s tym ze ma zapalene hrdlo. Ked ho pocuvala povedala ze ma nejake dve veci na pravej casti hrudnika.(neviem co presne nakolko som jej nerozumela dobre anglicanke), ale udajne je len prechladnuty.

    Po dobrati antibiotik mame znovu tie iste problemy, zvracanie z kasla hlavne v noci a teploty. Dnes nam bol predpisany inhalator ze vraj je to udajne atma. O 2 tyzdne kontrola ak sa nezlepsi budu mu predpisane ine lieky.
    Budem vdacna za kazdu radu.
    dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pravdepdobne žijete mimo Slovensko. Neviem, že by u nás riešili takéto problémy sestričky. Dieťa má infekciu dýchacích ciest, pravdepdobne, podľa informácií sa môže jednať aj o zápal pľúc. Zápal pľúc môže vyvolať vírus. ale aj rôzne baktérie. na niektoré je uvedené antibiotikum veľmi dobré ale na tzv. atypické baktérie nezaberá vôbec. Tieto atypické baktérie vyvolávajú infekciu dýchacích ciest naozaj podobnú astme. L"iečba je však úplne inými antibiotikami. Samozrejme môže sa jednať aj o iné ochorenie, spôsobené vírusom.
    Viac bohužiaľ neviem napísať.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: