Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,887 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dobrý deň

    , Autor: anet2292

    Dobry den som v 19tt dneska som bola na poradni a aj na sone povedali my ze je vsetko v poriadku,ale ked som bola na sone dotor my povedal ze je male ale neviem co.Hodnoty som mala FL26, BPD/FOD46 . Maam obavy.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    na základe týchto hodnôt vám to bohužiaľ nepoviem, dôležité je akému týždňu dieťatko zodpovedala a aká je odhadovaná hmotnosť.

Podobné otázky

  • USG

    , Autor: Maggie153

    Dobry den pan doktor, chcem Vas poprosit o vyjadrenie, ci su vysledky z ultrazvuku v norme, nakolko s panom doktorom, ktoreho som mala na ultrazvuku nebolo reci. Som v 30+1tt:
    BDP: 83 - 33+3
    HC: 315 - 35+2
    AC: 272 - 31+6
    FL: 58,5 - 30+4
    Hmotnost plodu 1807g, koresponduje s 33.tyzdnom, RI 0,64.
    Velmi pekne dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste sa nepomýlili v údajoch, tak hlavička plodu je väčšia oproti telu, nemusí to však automaticky znamenať patológiu. Prietoky a hmotnosť plodu sú v norme. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Najlepšie sa Vám vždy vie vyjadriť vyšetrujúci lekár. Do budúcna sa nebojte pýtať. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Rtg zubov v tehotenstve

    , Autor: Jana222

    Dobry den, prosim Vas, moze rtg zubov s pouzitim iba ochranneho limca bez vesty v 6., 7. alebo 8.tyzdni tehotenstva sposobit potrat? Ide o rtg BTW. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij
    Dobrý deň, ak bola realizovaná iba panoramatická snímka zubov, na vývoj embrya to vplyv mať nebude.



    Dobry den, boli realizovane dve snimky bite-wing v sede, predpokladam ze tie intraoralne alebo zahryzove, na zistenie zubnych kazov.
    Tam je nejake riziko?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, panoramatické RTG zubov je zamerané iba na danú oblasť a aj v tehotenstve je to bezpečné.

  • Isoprinosine počas tehotenstva

    , Autor: MR123

    Dobrý deň, pan doktor, chcem sa opýtať. S manželom sme sa tento mesiac snažili o bábätko, som už po ovulacii, teda týždeň pred nastávajúcou menst. Dostala som covid, od lekárky isoprinosine a zinnat len v prípade, ak bude ťažšie. Možem zacat uzivat isoprinosine,aj pri možnom tehotenstve? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keby ste boli tehotná, čo nie je isté, že ste, negatívne ovplyvnenie embrya pri užívaní Isoprinosine nie je pravdepodobné.

  • Rtg zubov v tehotenstve

    , Autor: Jana222

    Dobry den, prosim Vas, moze rtg zubov s pouzitim iba ochranneho limca bez vesty v 6., 7. alebo 8.tyzdni tehotenstva sposobit potrat? Ide o rtg BTW. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bola realizovaná iba panoramatická snímka zubov, na vývoj embrya to vplyv mať nebude.

  • Očkovanie po prekonaní covidu

    , Autor: Lucia12345

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať na váš názor na očkovanie proti covid 19 po prekonaní v tehotenstve. Covid sme s manželom prekonali v decembri. Nie som očkovana, pri beh som mala mierny podobny sezonn mu nachladnutiu. Teraz som bola na vyšetrení protilátok a výsledok je 118,12. Termín pôrodu mám plánovaný začiatkom mája. Je rozumné sa ísť očkovať hneď, počkať nejakú dobu alebo sa zaočkovať po pôrode? Chcem aby bolo bábätko chránené zároveň sa ale bojím nežiadúcich účinkov vakciny po prekonani v tomto stave. Ďakujem a vážim si každú radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti, môžete sa nechať zaočkovať aj hneď. Očkovať sa môžu aj osoby po prekonaní ochorenia COVID-19 v prípade bezpríznakového priebehu ochorenia sa k očkovaniu môže pristúpiť po 7 dňoch od ukončenia karantény, pri ochorení s príznakmi, po 14 dňoch od ukončenia karantény. Podmienkou je dobrý zdravotný stav a neprítomnosť prejavov infekcie v posledných 7 dňoch pred očkovaním. Keďže ste v druhom trimestri, pri podaní 2 vakcín v priebehu tehotenstva, by mal byť očkovaný aj plod.