Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť v podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, 14.4.2023 som mala poslednú menštruáciu a od 20.4 ako sa mi skončila mám stále bolesti v podbrušku ako pri menštruácii ale mám ten problém že má pýcha viac na ľavej strane, snažíme sa s partnerom aj o bábätko, už jedno dieta máme ale pred pôrodom prvej dcerky som takéto bolesti nemala tak neviem čo by to mohlo byt , či môžem cítit ovuláciu Lebo ešte nikdy predtým som takéto bolesti nemala a cyklus mám nepravidelný, ďdakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať aj o ovulačné boledti, nakoľko, ak dobre rátam, máte dnes 16. deň cyklu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak sa jedná o ovulačné bolesti, do dvoch dní by mali ustúpiť. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Bolesť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň, už 3 dni po prvom pohlavnom styku (chránenom) mam tlak a bolesť v podbrušku občas kŕče. Je to v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pobolievanie podbruška, najmä po stranách, sa môže po styku vyskytovať. Nemala by však byť extrémne silná. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Escapelle

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, v nedeľu som užila liek escapelle kedže sa nám s manželom stala nehoda. Užila som ju do 12 hodín.
    Chcem sa opýtať, bude účinkovať ak som mala plodné dni? Od nedele cítim bolesť v podbrušku a v krížoch. Je to v poriadku? Menzes by som mala dostať 1.3. môže prísť skôr alebo neskôr menzes?
    Veľmi pekne ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tabletku núdzovej antikoncepcie ste užili včas. Preparáty núdzovej antikoncepcie často môžu spôsobiť znepravidelnenie menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Teraz s tým už nič nenarobíte. Ak sa menštruácia nedostaví podľa očakávania 1.4. a nedôjde ani k žiadnemu krvácaniu, po 14. dňoch meškajúcej menštruácie si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Lenka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý potrebovala by som poradiť menstruaciu som mala dostať 5.3 ale dostala som až 9.3 meškali mi 4 dní mala so. Ránu nevoľnosť bolest krizov a bolest v podbrusku menzes som mala 4 dní a nevoľnosti mam stále aj bolesti krizov a v podbrusku môžem byť tehotná test som si robila 3.3 a bol negatívny a brala som aj antikoncepciu vysadila som ju v januári

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štyri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Spomínané bolesti mohli byť vrámci predmenštruačného syndrómu (PMS). Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, v prípade nejasností, ako aj pre jednoznačné potvrdenie, či vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, beriem antikoncepciu Karhleight už 5 rokov a dňa 6.4 som dostala menštruáciu,7.4 som vybrala poslednú placebo tabletu a 8.4 začala brať nový balík avšak 10.4 som si nedala tabletu vobec ani na druhý deň, s priateľom sme mali nechránený sex pomerne často v období pred aj po menštruácií. 13.4 a dnes 14.4 cítim miernu bolesť v podbrušku ako keby predmenštruačné bolesti. Môžem byť tehotná? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste neužili tabletku hormonálnej antikoncepcie, ani do 12. hodín od času obvyklého užitia a nasledujúcich 7 dní ste sa nechránili aj doplnkovo, nevylučujem znížený účinok hormonálnej antikoncepcie. Ak ste neužili až dve tabletky hormonálnej antikoncepcie, účinok hormonálnej antikoncepcie mohol byť s najväčšou pravdepodobnosťou znížený. Tehotenstvo sa tak nedá jednoznačne vylúčiť. Príčin pobolievania podbruška môže byť viacero. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Občasná bolesť v podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať, včera som mala druhý krát pohlavný styk, (chránený) ale priateľ sa nestihol urobiť pretože som začala krvácať. Je krvácanie pri druhom styku ešte v poriadku? A môže ma na druhý deň občas pichnúť v podbrušku? Bolesť nie je neznesiteľná a trvá asi len 2 sekundy. Môže to byť z toho styku alebo môžem byť poprechladaná?
    Dopredu ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, špinenie sa v začiatkoch pohlavného života môže vyskytovať. Väčšinou žena krváca z okrajov panenskej blany. Pobolievanie v podbrušku, rovnako tak pocit nafúknutia sa tiež môže vyskytovať. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.