Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,807 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Cvičenie a iud

    , Autor: BarboraLy

    Dobrý deň. Mám asi trochu netradičnú otázku, ale mám niekoľko mesiacov už teliesko - hormonálne. Aktívne cvičím a tancujem. Včera sme cvičili novú zostavu a nejakú dobu ležím partnerovi v tanci na pleci. Čiže taká zdvíhačka. Včera som asi bola nejako zle alebo čo ale ležala som chvíľu na podbrušku na jeho ramene a tlačilo ma v strede ako keby tam kde je teliesko. Ale to sa len domnievam môžem sa mýliť neviem ako vysoko je. Nemala som potom problémy ako krvácanie len trochu ako bolesti z toho tlaku. Môže sa niečo stať teraz alebo v budúcnosti. Je to teliesko dostatočne chránené že tlak nemôže nič urobiť alebo nemám pokračovať ?

    Ďakujem :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vnútromaternicové teliesko je uložené v maternici. Okolité prostredie na neho vplyv nemá. Samozrejme, sú okolnosti, za ktorých môže dôjsť k vypudeniu vnútromaternicového telieska z maternice. Tlak na brucho, či tanec to však nespôsobí. Odsledujte si to. Pri nejasnostiach alebo gynekologických ťažkostiach, ako aj pri pochybnostiach o správne uloženom vnútromaternicovom teliesku navštívte Vášho obvodného gynekológa.