Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,878 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • krcok

    , Autor:

    Dobry den,
    momentalne som v 25tt. Malinka v brusku je ulozena v polohe KP. Na poslednej poradnu mi dr. zistil, ze sa mi zacal skracovat krcok. Po prvom merani pred mesiacom meral 4,3, no teraz uz len 2,8. Beriem magnezium 3x do dna. Chcem sa opytat, moze tato poloha dietata suvisiet so skracovanim krcka, tym ze mi takto tlaci ritkou smerom dolu? Dodrzujem kludovy rezim, nedviham tazke veci. Skrateny krcok som mala aj pri prvom tehotenstve, porodila som predcasne v 31tt, no pre iny problem. Dakujem za vasu odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, poloha plodu zadočkom nemá vplyv na skracovanie krčka. Príčin môže byť viacero, u Vás je navyše aj pozitívna anamnéza. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, výsledky vyšetrení, ani okolnosti, aj ohľadom predchádzajúceho tehotenstva, je tažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Hpv

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Re: tmavé spinenie

    , Autor:

    Dobrý deň, v decembri som bola na konizácii V Šaci, všetko bolo v poriadku aj prvá menštruácia aj ovulácia prebehla bez problémov, druhá menštruácia bola trošku zvláštna tým ze trvala len 3 dní, trosku viac som krvacala, 5 dni po skončení sa mi objavilo tmavohnedé špinenie, ktoré trvá dodnes, je to občasné,začala mi aj ovulácia, je možné že po konizacii sa mi to zmenilo? bola som aj u svojho gynekológa, všetko je zahojene, krcok tak isto, videl v maternici malý uzlicek 8 mm ale ze ten by nemal byt problém, predpísal mi utrogestan na upravu cyklu. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez poznania bližších informácií, či okolností sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Príčin ťažkostí môže byť viacero, nemusí to mať vôbec súvis s konizáciou. Môžete mať polyp v maternici, ktorý môže spôsobovať aj spomínané ťažkosti, takto sa však neviem bližšie vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vysvetlenie spravy

    , Autor: Svetlana

    Dobry den, poprosim o vysvetlenie spravy od gynekologa. Poerio po ablacii deformovane, centralne mala plocha alo E - realizujem LBC. Bol robeny knips biopsia - histologia - metaplazia. Co znamena prosim vas to mala plocha ako E??? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, E je skratka pre ektrópium, čo by metaplázia aj potvrdzovala. Poerio je preklep, má to byť portio, čo je krčok maternice. Nemusíte sa obávať. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Druhé tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor chcela by som sa spýtať aká je pravdepodobnosť zopakovania sa predčasného pôrodu v druhom tehotenstve. Prvá narodená v 30tt dôvod v 20tt masívne krvácanie zistený hematón a následne bábo sa zosunulo do pôrodných ciest začal sa skracovať krcok a otvárať pôrod v 30tt. Momentálne som v 13 týždni tehotenstva zatiaľ je všetko v poriadku len by ma zaujímalo aká je pravdepodobnosť že sa to zopakuje?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bolo príčinou predčasného pôrodu predčasné odlučovanie placenty, pri preventívnom nasadení liečby je pravdepodobnosť, že sa zopakuje rovnaká situácia pomerne malá. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Poranenie krčka maternice

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Mám vaginalnu mykózu, preto som si zakúpila voľne prístupný krém ktorý sa zavádza aplikatorom do pošvy, avšak pri zavádzaní som si zaskrabla zrejme krcok maternice. Trošku to krvacalo. Chcem sa spýtať či je potrebná návšteva gynekológa. Druhá otázka: menštruačný cyklus sa mi skrátil na 23dni je to v mojom veku (38) normálne alebo mám za tým hľadať niečo iné. Ďakujem za odpoveď zuzana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa neviem bližšie vyjadriť, no najvhodnejšie je navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia určí ďalší postup.