Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
460 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Prerušované močenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    je prosím prerušované močenie u 16 mesačného chlapca dôvod k obavam? Pozorovali sme to už dávnejšie, že cika na dvakrát. To mal samizda aj cca 8 mesiacov, na poradni sme to spomenuli ale nejak sa to neriešilo. Boli sme aj v júli na nefrologii, kde bolo všetko v poriadku (sledovaný bol od narodenia kvôli hydronefroze). Tam sme to tiež dr spomenuli ale len sa pýtala ci tlači pri moceni ale to mam pocit ze ani nie. Len proste cika pár sekúnd, prestane a zas docika.

    Mam to nejak ďalej riešiť? Moc bol odobratý už viackrát a vždy v poriadku. Predkožku postupne sťahujeme a ide pekne.

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Ste sledovaní u nefrológa, takže, akby aj bolo treba, nie je veľmi s tým viac, čo robiť. Je to parketa nefrológa (obličky, močenie, pomočovanie a iné). Takže, ak ten doktor nevidí v tom problém, malo by byť všetko v poriadku. Akby v tom problém videl, nanajvýš by Vás nefrológ poslal urológovi (akby vnímal potrebu chirurgického zásahu). No evidentne to nepovažuje za potrebné. S pozdravom doki Katka