Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
460 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Dojčenie a vyprázdňovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    rada by som sa poradila ohľadom 17- dňového bábätka. Ako postupovať, ak bábätko vydrží byť bdelé a dojčiť sa na prsníku len veľmi krátko a evidentne si nevytiahne toľko mlieka, koľko potrebuje, keďže sa o chvíľu zobudí s plačom a dokáže vypiť ďalších 30-40 ml odsatého materského mlieka z fľašky.

    Tiež by som sa rada spýtala, či je normálne, že úplne po každom dojčení dieťatko hneď kaká? Niekedy ešte počas dojčenia.

    Ďakujem.
    Alexandra

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Kakanie pri dojčení je vcelku prirodzené, keďže pri roztiahnutí žalúdka sa podráždia črevá a to môže spôsobiť odchod stolice. Čo sa týka častého pýtania si Vášho bábätka jesť, 17-dňové dieťatko je ešte malé. Stále ste ešte vo fáze zvykania si, nastavovania režimu, musí nadobunúť silu, aby vedelo lepšie a intenzívnejšie ťahať. Všetko je o skúšaní, príp. sa treba poradiť s laktačnou poradkyňou ohľadom techniky dojčenia a prisávania bábätka. S pozdravom doki Katka