Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Denný spánok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Chcem sa spýtať. Je potrebné riešiť koľko hodín prespí 2 mesačne bábätko? Začali sme mať problémy zo spánkom... Po pol hodine sa vždy prebudí a musím douspavat.
    Alebo aj po pár minútach.
    Vie byť aj 5h hore...
    Podľa tabuliek by mala ževraj spať 14-17h počas 24h.

    Vždy sa zobudí na naťahovanie si telíčka
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Ideálne kúpiť si knižku Psychológia pre milujúcich rodičov, kde je celá jedna kapitola venovaná spánku bábätiek. A tam sa dozviete, že nie je pravda, že 2-mesačné bábätko má prespať 14-17 hodín. Keďže novorodenec má udajne podľa najnovších štúdií priemerný spánok 12h +/- 2. A ako rastú, spánky sa im skracujú. Takže 2-mesačný môže mať kľudne aj menej ako 14h. Z môjho pohľadu je dôležité, či má dieťatko po zobudení dobrú náladu, či sa cez deň pekne hýbe, reaguje, sleduje. Ako sa celkovo má. Spánok bábätiek je veľmi variabilný a viac o ňom vedia spánkové poradkyne než pediatri ;) Tak sa môžete na nejakú obrátiť, akby ste chcela poradiť so spánkom vášho bábätka. S pozdravom doki Katka