Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Zlaknutie

    , Autor: Maria1009

    Dobry den,pan profesor,moze silne prelaknutie na zaciatku 7 mesiaca nejako ublizit babatku? Priatelovi rano zazvonil budik a dost som sa zlakla v spanku.

Podobné otázky

  • Caste prelaknutie

    , Autor: laura207

    Dobry den prajem, chcem sa opytat skodi tehenstvu/embryu/neskor plodu obcas take silnejsie zlaknutie hlavne v 1.trim ? Aj niekolko krat za den?
    Mozno je to blbost ale neda mi to,vzdy ma to napadne ked sa silnejsie necakane zlaknem.dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vývoju dokázateľne škodia chronické závažné stresy, napríklad aké zažívajú ukrajinské tehotné pri agresii russka. Ale bežné naľakania alebo stresy (nestíham), na vývoj plodu nemajú vplyv.

  • Ochrana babatka v brusku

    , Autor: Lucia_Gatialová_0121102817

    Dobry den, dnes nam vbehol do krizovatky iny vodic, manzel to nastastie dobrzdil. Trosku som si buchla kolena, ale to je vsetko, viac som sa zlakla. Brusko som si nebuchla, aktualna som v 31 tt. Citim, ze sa mala hybe, aj kopka. Myslite si, ze babatku sa mohlo nieco stat, pripadne ci jej mohlo ublizit to, ze som sa zlakla? Neviem, do akej miery je babatko v brusku chranene plodovou vodou.
    Dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nedošlo k nárazu na brucho, tak je plod v bezpečí. Ale aj tak sa odporúča vždy po nehode a páde kontrola v nemocnici. Zľaknutie plodu neublíži.

  • zlaknutie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, p.Doktor, chcela by som sa iba opytat, ci zlaknutie v tehotenstve moze ovplyvnit zdravie babatka. Z detstva mi nieco take utkvelo v pamati, tak neviem, ci to bolo platne "kedysi" alebo aj v sucasnosti.

    Mame doma psika, ktory s nami pozera TV a niekedy prave v najnevhodnejsej chvili (taky dobry thriller) vystekne tak, ze aj s manzelom ideme dostat infarkt. Mozu taketo narazove "steky" ovplyvnit dieta? Alebo to zlaknutie musi byt naozaj sok, aby sa nieco, ak vobec nieco, stalo?

    Dakujem, dufam, ze vas moja otazka "pobavi" ;))