Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Zlé krvné testy

    , Autor: Lulu23

    Dobrý deň,

    som v 39tt a na vyšetrení u internistu mi vyšli vraj zlé pečeňové testy a nízke hodnoty trombocytov, hemoglobínu a erytrocytov.

    ALT: 0.19
    ALP: 2.61
    Trombocyty: 114
    Erytrocyty: 3.19
    Hemoglobin: 119.2g/l

    Nemôže to ohroziť nejako bábätko? V pondelok mám ísť ku svojmu gynekológovi na kontrolu, ale celkom ma pani internistka vystrašila.

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    hodnoty trombocytov sú o niečo znížené, ale hodnota nad 100 je v tehotnosti považované za normálne, rovnako aj hemoglobín nad 110 je pre tehotné v norme.
    ALT máte v norme a ALP je v tehotnosti zvýšené vždy kvôli tomu, že ho produkuje aj placenta. Takže to zhrniem, máte normálne hodnoty. Možno by som zopakoval trombocyty, či neklesajú, ak sa budú držať nad 100, nie je potrebné žiadne opatrenie.

Podobné otázky

  • poškodený plod

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    prekonala som potrat v 24 t.t., vyšli mi zle krvné testy, aj na sone bolo vidieť poškodenie plodu /pri hlavičke akoby malo z každej strany ďaľšiu hlavičku../zo sona mi určili hydroma colli, a odber plodovej vody tiež vyšiel pozitívny, vyšlo mi turnerov syndróm...a odporučili mi okamžité ukončenie tehotnosti, lebo predpokladali, že plod odumrie ešte počas vnútromaternicového vývoja...podstúpila som potrat..ale teraz som tu niekde na internete čítala, že žijú ľudia, ktorí majú turnerov syndróm...a som z toho šokovaná, ja som si myslela, že plod nemá šancu na život. Môžem vás poprosiť, aby ste sa mi k tomu vyjadrili. ďakujem pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    turnerov syndrom samotný o sebe je zlúčiteľný so životom, jedinci sú malého vzrastu, neplodní.
    Avšak často sa spája turnerov syndrom s hydroma colli - nádorom krku a vtedy plod neprežíva, lebo sa udusí kvoli nádoru na krku.