Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Cisársky rez alebo prirodzený pôrod

    , Autor: Nika31

    Dobrý deň som 39+2tt TP 24.10. v nemocnici mi tvrdia že bábätko najprv bolo hlavičkou dolu za 5dni už ze je priečne hlavičkou vpravo že počkáme na TP či sa otočí tak vyvolajú pôrod alebo keď nie tak sekcia.Moze v takomto týždni babo ešte meniť polohu?Sekciu mi moc nechceli robiť jeden dr v nemocnici povedal že by mi poškodili vraj maternicu, hrdlo je 2,5 CM bránka t.c.uzavreta, klenby voľné placenta PS + Fundus, normohydramnion môj gynekológ že je hlavičkou dolu a že má väčšiu hlavu tak nenalieha na krčok a že z dôvodu veľkosti podľa biometrie už vychádza na 39+6tt váha 3900g a že odporúča sekciu som prvorodička. V nemocnici namerali hodnoty BPD 96 HC 342 AC 359 FL 75 EFW cca 3806 +/- 556g (94pctl) PI AU 0,86 -59 pctl PI ACM 1,24- 13pctl CPR 19pctl.Neviem čo mám robiť v nemocnici som hovorila že chcem prirodzený pôrod skôr môj gynekológ je za cisársky. Som po Ivf , cukrovku nemám 164cm meriam váha 97 pred otehotnením 88kg.Picham clexane 0,4.Je bábätko fakt väčšie a čo znamenajú tie hodnoty? Že vraj bude problém ho vytlačiť.záver situs obliquus hraničná veľkosť plodu.dakujem pekne

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ja nevidím jeden jediný dôvod na cisársky rez. Až začne pôrod, dieťa sa otočí hlavičkou dole a krásne porodíte. Šikmá poloha je prechodná a vždy sa napraví. Ak Vám to samozrejme niekto nepokazí zbytočným cisárskym rezom pred začiatkom pôrodu.