Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,558 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Implantaty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pan doktor, prosím Vás mám implantáty, keď idem na rtg, ct a MR, je to bezpečné, treba upozorniť, že mám implantáty? Co sa týka sauny, kturu nemôžem používať? Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    RTG, MR aj CT môžete bezpečne absolvovať, ale je dobré personál upozorniť, iba kvôli presnosti nálezu.
    Čo sa týka sauny, silikonové implantáty by mali vydržať teplotu 200°C, takže bežné saunovanie by ich nemalo poškodiť. Ale bolo by dobré sa poradiť aj s Vašim plastikom, pretože existuje viac druhov implantátov a niektoré môžu mať aj iné vlastnosti.

Podobné otázky

  • Mamografia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, Pan doktor a nemôžu sa poškodiť implantáty ožarovanie a stláčaní na mamografiu, každé 2 roky? Dakujem.

  • Mamografia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pan doktor, chcem sa opýtať je mamografia po 40 každé 2 roky bezpečná? Myslím to ožarovanie. Mam aj implantáty. Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    naše ministerstvo zdravotníctva odporúča mamografiu až po 50 roku života. Skorší skríning neznižuje úmrtnosť na ochorenie. Mamografia raz za 2 roky je bezpečná.

  • Erik

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň. V akých dávkach a ako dlho musel brať estrogénové tablety Erik z Vyvolených ( muž s prirodzenými ženskými prsiami ), že mu natrvalo narástli ženské prsia ? Dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    naozaj netuším čo bral Erik ani kto to je, ženské prsia pri tabletkách nenarastú, respektíve iba sa mierne zdurí žľaza, ale ako normálne prsia to nevyzerá. Je možné že mal implantáty ale naozaj neviem, nevidel som to.

  • necitlivosť

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    napriek veľmi podrobnému popisu a Vášmu náhľadu na stav je veľmi ťažké Vám takto poradiť.
    Skúsila ste masturbovať ? Mala ste pri tom orgazmus ?
    Niektoré ženy majú iba tzv. clitoridálny orgazmus a vaginálny styk ich neuspokojí.
    Vhodná by bola konzultácia sexuológa.
    Dobrý deň, áno skúšala som už masturbovať, ale pocity slasti som prežívala len ked som masturbovala na povrchu pošvy - nestrkala som si dnu prsty lebo to mi nič nerobilo, a áno dosiahla som orgazmus už za 3 minúty, ale aj ten orgazmus nebol nejako velmi intenzívny. Prosím poradte čo mám robiť aby som nemala len clitoridálny orgazmus ale aj normálny vaginálny. Ked nemám vaginálny orgazmus - to znamená že vo vagíne nemám citlivé nervy ? Ako mám tie nervy v pošve oživiť ? Existujú na to nejaké tablety, alebo dajú sa chirurgicky implantovať do majej pošvy nejaké implantáty nervov, aby som už konečne mala so sexu s priatelom aj ja nejaký pôžitok ? Dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    čo sa týka vaginálneho orgazmu, tento nie je konštantý. Dokonca niektorí sexuológovia tvrdia, že neexistuje, že vždy sa jedná o clitoridálny orgazmus, že je pri sexe clitoris dráždený a vzruchy sa prenášajú do pošvy.
    Popisovaný je tzv. G bod, zdurenie žliazok okolo močovej rúry niekde pár centimetrov za pošvovým vchodom, dá sa dráždiť prstami.
    Jediná moja rada znie, zatiaľ sa musíte vaginálneho "spoločného" orgazmu vzdať, tento skutočne existuje iba v televízii.
    Normálne to vačšinou prebieha tak, že partneri sa venujú jeden druhému a tak získajú postupne orgazmus.
    Ukážte partnerovi, čo Vám robí dobre zvonka (normálne mu ukážte ako mastrubujete, každého normálneho chlapa to veľmi zaujme, to mi verte) a nabudúce Vám to urobí on. Prstami, jazykom, fantázii sa medze nekladú.
    Možete skúsiť masturbovať počas sexu, partner do Vás vnikne a vy sa pri tom budete stimulovať až k orgazmu. Ak sa toto naučíte, je veľmi pravdepodobné, že sa raz dostaví orgazmus pri sexe aj bez toho, buďte trpezlivá.