Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,708 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tabletka po...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, ja by som sa chela spytať: v sobotu 20.8.2011 cca okolo 22.00 hod sme mali s partnerom pohl.styk, najprv bez kondomu prerušovane a následne na to s kondomom.V nedeľu ráno 21.8.2011 cca 10.00 hod. som zvracala a mala hnačku.K večeru som mala aj zvýšenú teplotu 37,7.Obávam sa že by som mohla byť tehotná,nakoľko prvý deň poslednej menš. bol 7.8.2011 či že som mala aj plodné dni.V pondelok 22.8.2011 som o 12.00 hod.cca 38 hodín od pohl.styku užila ESCAPELLE.Momentálne /utorok doobeda/ ma pobolieva v pravo dole na boku. Chcela by som vedieť Váš odborný názor, či môžem byť alebo nie tehotná? čo by sa mala diať ďalej po užití escapelle? ďakujem za skorú odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    čím neskor sa Escapelle užije, tým je účinnosť menšia, ale firma garantuje účinok do 72 hodín. Počkajte na následovnú menštruáciu, ktorá može byť aj opozdená, alebo slabšia, a spravte si tehotenský test, ak bude pozitívny navštívte gynekológa.
    Určite si dajte predpísať klasickú hormonálnu antikncepciu, Escapelle je iba núdzové riešenie.