Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • pobolievanie v podbrušku na ľavej strane

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,

    Už to bude 2 týždne, čo cítim pobolievanie v podbrušku na ľavej strane. Nie je to ustavičná bolesť, cítim ju v priebehu dňa rôzne = tupá bolesť, až jemné vystreľovanie. Navštívila som gynekologičku, prezrela ma, výtok nemám, no sone bolo všetko čisté, žiadne cysty. Povedala, že to vyzerá, že som asi prechladla, zobrala mi vzorku a výsledok bude budúci pondelok. Zatiaľ mám užívať Ibalgin a držať to v teple. Lekárka ma upokojila, že to nebude nič vážne, lebo prehliadka bola úplne o.k. V septembri som troška prechladla na močové cesty, užívala som Urinal a všetko bolo o.k. Chcem sa spýtať, môže sa predchádzajúce veľmi slabé prechladnutie močových ciest prejaviť až teraz na vaječníku? Trocha sa bojím toho, že výsledok bude o.k., ale ja tú bolesť stále trocha cítim. Čo potom? Nikdy som nemala problémy s vaječníkmi, žiadne prechladnutie. Onedlho by som mala dostať menštruáciu ale ja takéto pocity vtedy nemávam, a už vôbec nie 2 týždne predtým. Čo myslíte, že by to mohlo byť? Aj keď chápem, že takto na diaľku sa Vám na to bude ťažko odpovedať. Zaujíma ma však Váš názor.
    Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď a želám pekný deň.
    Iva

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    neexistuje prechladnutie vaječníkov a rovnako ako zápal vaječníkov je extrémne zriedkavé vírusové ochorenie.
    To čo popisujete skor može byť parametritída - vhodné je vyšetrnie na chlamýdie, ureaplazmy, moykoplazmy, GO a vyšetrenie moči.